Sprengte pus med kinaputt

Ungdommene festet en kraftig kinaputt på kattungen, tente lunta og kastet den utfor verandaen de hadde fest på. En våken politimann så det bestialske kattedrapet. Nå er ungdommene bøtelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde 15. juni i år, under et festlig lag i en privatbolig i Svelgen i Bremanger kommune, skriver Bergens Tidende (BT).

Ungdommene, som er mellom 17 år og 22 år, har tilstått dyreplageriet. De har fått bøter på mellom fem tusen kroner og sju tusen kroner.

Episoden ble oppdaget av en årvåken politimann som tilfeldigvis gikk forbi festen ungdommene var på. Han så at noe ble kastet fra verandaen, og hørte smellet da kinaputten eksploderte. Politimannen var usikker på hva som skjedde i huset, så han tilkalte forsterkninger. Da politiet tok seg inn på festen, fortalte ungdommene hva de hadde gjort.

- Dette er helt klart en opprørende og sterkt kritikkverdig måte å avlive et dyr på. Samtidig ser jeg episoden som et utslag av ungdommelig tankeløshet, sier politiinspektør Bjørn Larsen i Fjordane politidistrikt til BT.

Politiet har ikke funnet katte-kadaveret. Ifølge ungdommene døde den umiddelbart.