TERROR: Politiet utførte en aksjon mot en boligblokk i Manchester sentrum onsdag ettermiddag etter terrorangrepet på mandag. Video: Privat Vis mer

Terror i Manchester

Sprengte seg inn i leilighet under ny væpnet aksjon: - De hadde hjelmer, masker og maskingevær

Fire personer arrestert etter terroren. Nå jakter politiet flere mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet) Politiets aksjon retter seg mot en boligblokk i Granby Row i Manchesters sentrum.

Både styrker fra hæren, politiet og brannmenn er på stedet, og politiet bekrefter at aksjonen er tilknyttet terroren mandag.

Louise Bolotin bor i bygningen. Rundt 12.30 gikk brannalarmen av i bygningen. Politiet gjennomførte en kontrollert eksplosjon for å ta seg inn i leiligheten i tredjeetasje, som ifølge flere naboer er blitt utleid via tjenesten Airbnb.

Politiet har ikke gått nærmere inn på hvorfor de tok seg inn i leiligheten, men bekrefter at de tror den mistenkte terroristen Salman Abedi var en del av et nettverk. Ifølge Manchester Evening News kan bombemakeren fortsatt være på frifot.

- Jeg tenkte det var brann og løp seks etasjer ned. Da jeg kom ut, så jeg masse politi i fullt antiterrorutstyr. De hadde hjelmer, masker og maskingevær, sier hun til Dagbladet.

TRODDE DET VAR BRANN: Louise Bolotin var blant dem som måtte ut av blokkhuset i Manchester. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TRODDE DET VAR BRANN: Louise Bolotin var blant dem som måtte ut av blokkhuset i Manchester. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Tungt bevæpnet

Bolotin sier det var minst seks tungt bevæpnede politifolk inne i bygningen, pluss fire bevæpnede politifolk hun så gå ut bakveien i blokka.

Ifølge Bolotin varte politiaksjonen i omkring 20 minutter.

- Jeg har ikke peiling på hvem de kan ha vært ute etter. Mange leiligheter her leies ut via AirBnb og liknende. Ellers er det mange studenter, sier hun.

Dagbladet har vært på stedet over lengre tid i ettermiddag. Etter den dramatiske aksjonen har vanlige politibetjenter holdt vakt utenfor blokka, samtidig som jernbanesporene like bak bygningen har vært stengt.

- Kraftig smell

Beboerne Yaz Qureshi og Rebecca Taylor bor også i bygningen. De ble skremt under aksjonen.

- Der var et kraftig smell i blokka. Katten min hoppet opp, sier Qureshi til Dagbladet.

Smellet han hørte var trolig den kontrollerte eksplosjonen politiet gjennomførte.

Brannalarmen gikk like etterpå, ifølge de to. Den varte i 5-10 minutter, og de gikk ut av bygningen der de så den store polititilstedeværelsen.

- Jeg skjelver fortsatt, sier Taylor til Dagbladet.

BEVOKTER BYGGET: Politiet står utenfor blokka der aksjonen ble gjennomført. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
BEVOKTER BYGGET: Politiet står utenfor blokka der aksjonen ble gjennomført. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Langt unna mistenktes bolig

Aksjonen skjer i sentrum av Manchester - langt unna Sør-Manchester der den mistenkte terroristen bodde og politiet har har hatt aksjoner tidligere.

Etter at de bevæpnede politifolkene reiste fra stedet rundt 13.45, har uniformerte politibetjenter holdt vakt utenfor leilighetsbygget.

Fra før av er totalt fire personer blitt arrestert i forbindelse med terroren.

I går foretok sivilt og uniformert væpnet politi en arrestasjon på åpen gate i Chorlton. Den 23 år gamle mannen de pågrep skal ha vært den mistenkte terroristen Salman Abedis bror.

I natt ble det som skal ha vært tre personer pågrepet på en adresse sør i Manchester, bare noen hundre meter fra det som skal ha vært Abedis bolig.

Spikerbombe

En av dem er, ifølge BBC, broren til Salman Abedi - mannen politiet mener utførte angrepet på Manchester Arena mandag.

Der ble 22 mennesker drept, mens 119 ble skadd.

Dette da Abedi skal ha sprengt seg selv i lufta ved hjelp av en hjemmelagd spikerbombe.

-Alle terrorhandlinger er feige angrep på uskyldige, men dette angrepet skiller seg ut gjennom dets frastøtende og kvalmende feighet, sa Storbritannias statsminister, Theresa May, om angrepet som rammet flere barn.