Sprengte seg selv i lufta under middagsselskap

25 drept i selvmordsangrep i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta under et middagsselskap i Abu Ghraib-området i Irak søndag.

Attentatet som er det verste i Irak på flere uker, fant sted hjemme hos en lokal sjeik som holdt en mottakelse for å feire løslatelsen av sin sønn fra amerikansk fangenskap.

En kvinne som var blant de sårede, sa at eksplosjonen skjedde i et telt utenfor huset mens hun og andre var i gang med å lage maten til selskapet.

Blant de drepte var det kvinner og barn, og også medlemmer av amerikansk-støttede nabolagspatruljer. 29 mennesker ble såret, ifølge kilder ved sykehuset i Falluja, dit de sårede ble brakt.

Irakisk politi opplyste at amerikanske helikoptre ble satt inn for å evakuere sårede.

Abu Ghraib er et sunnimuslimsk distrikt midtveis mellom Bagdad og Falluja. Området var tidligere sterkt preget av al-Qaidas nærvær, men kontrolleres nå av amerikansk-støttede stammemilitser.

(NTB)

SORG: En slektning av en av de døde sørger etter bombingen av restauranten i Abu Ghraib-distriket. Foto: Scanpix/Reuters
SORG: En slektning av en av de døde sørger etter bombingen av restauranten i Abu Ghraib-distriket. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer