Coronaviruset

Sprer corona-rykte: - Koordinert innsats

Kinesiske diplomater og statlige medier skal ha lagt skylda amerikanerne, og mener en av havets skapninger brakte coronaviruset til Kina.

«HAR SKYLDA»: Flere kinesiske diplomater har gitt amerikahummeren skylda for coronapandemien. Foto: Rodrique Nqowi / AP / NTB
«HAR SKYLDA»: Flere kinesiske diplomater har gitt amerikahummeren skylda for coronapandemien. Foto: Rodrique Nqowi / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da coronapandemien inntok verden høsten 2019, var en av hovedteoriene at viruset stammet fra flaggermus, som hadde blitt solgt på et marked i den kinesiske byen Wuhan.

Teorien ble grundig ettergått, og i januar 2021 besøkte eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) byen for undersøke hvordan coronapandemien oppsto. Svaret har man likevel ikke funnet.

Nå kan den tyske forskeren Marcel Schliebs som jobber ved Oxford-universitetet også avsløre at det har florert meldinger om at et annet dyr kan ha spredt viruset.

Meldingene skal ha blitt spredt av kinesiske diplomater og statlige medier, skriver NBC News.

Rundt 550 Twitter-kontoer

Dyret det snakkes om, er amerikahummeren. En av dem som skal ha spredt teorien er Kinas generalkonsul i den indiske byen Kolkata, Zha Liyou.

Han skal ha tvitret at covid-19 kunne ha blitt importert til Kina fra USA, gjennom en mengde amerikahummer, som ble sendt til et sjømatmarked i Wuhan i november 2019.

Ifølge Schliebs skal det være snakk om rundt 550 Twitter-kontoer som har delt et liknende budskap.

- Vi kan se at det er en koordinert innsats og at det er en pro-kinesisk fortelling, sier den britiske forskeren til kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.