Sprer rykter om at muslimer steriliseres med poliovaksine

Ni vaksinearbeidere drept i Pakistan denne uka.

DRÅPER: En kvinne gir her vaksinedråper til et barn i Lahore. Foto: REUTERS/Mohsin Raza/NTBScanpix
DRÅPER: En kvinne gir her vaksinedråper til et barn i Lahore. Foto: REUTERS/Mohsin Raza/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge World Health Organization (WHO) er det i år bare tre land i verden som er rammet av polio, Pakistan er ett av dem.

Det er derfor satt i gang vaksjonsprogram, som skal bidra til å utrydde denne sykdommen. Den siste tiden har det vært en økende skepsis til disse vaksinasjonsprogrammene.

- Disse vaksinene skal ødelegge vårt land. Dråpene gjør menn mindre mandig, og gjør kvinner mer oppspilte, og mindre sjenert. Våre fiender ønsker å utslette oss, sier Sartaj Khan (42), som jobber som advokat i Peshawar, til NBC News.

Propaganda Khan er ikke alene om å tro dette. Propagandaen som trolig har skyld i skepsisen blir spredt av ekstremistgrupper, som stadig får mer tilslutning i det såkalte pashtun-beltet, nordvest i Pakistan.

Ekstremistene sier at myndighetenes anti-poliokampanje er arrangert av USA, som å sterilisere eller spionere på muslimer.

Mange tror at polioarbeiderne blir lønnet av amerikanske myndigheter, slik som doktor Shakeel Afridi. Han er legen som hjalp CIA med å finne Osama bin Laden, ved å drive med et falskt vaksineprogram. Ni drept Troen på denne propagandaen har denne uka blitt dødelig. Ni som jobbet med poliokampanjen til pakistanske myndigheter har blitt drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer