Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sprer skremselspropaganda

Kjell Magne Bondevik (KrF) vil ikke være med på noen aksjon mot Carl I. Hagen og Frp. I stedet langer han ut mot statsminister Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Løgn fra en desperat Jens

- Dette er åpenbart et taktisk utspill. Stoltenberg forsøker å skape et skremmebilde av regjeringsalternativet, noe han overhodet ikke har grunnlag for. Sentrum samarbeider med Frp på akkurat samme måte som Arbeiderpartiet - fra sak til sak der vi er enige. Men i viktige spørsmål bekjemper vi Frp's holdninger, fastslår Bondevik - sentrums statsministerkandidat.

Felles front

I Dagbladet i går ba Stoltenberg om Bondeviks hjelp til å fryse Frp ut av det gode, politiske selskap. Statsministeren er redd for at Norge, i likhet med Østerrike, skal bli et land der høyrekreftene får uforholdsmessig stor makt. Han frykter en borgerlig regjering, fordi denne må leve nært sammen med Frp for å få sine saker igjennom. Derfor ønsket om en felles front mot Carl I. Hagen og Frp.

Det blir i så fall en aksjon uten Kjell Magne Bondeviks velsignelse. Han avfeier det hele som skremselspropaganda.

Mot sin hensikt

- Dessuten kan aksjoner fort skape sympati for den som rammes, og således virke mot sin hensikt. Når det er sagt, så er jeg er enig i at Frp er altfor negativt til innvandrere og u-hjelp. Det tar vi avstand fra, og det skal vi være med på å bekjempe.

- Men du ser altså ikke noe behov for å markere sterkere avstand til Frp?

- Når det er grunnlag for det, imøtegår vi Frp med sterke argumenter. For øvrig synes jeg Jens Stoltenberg bør gå i seg selv, før han utfordrer andre. Ap samarbeider gjerne tett med Frp når det passer dem, påpeker Bondevik, og minner om saker som Øvre Otta-utbygging, skytefelt på Østlandet og IT-Fornebu.

- Vil Stoltenberg øke avstanden mellom Frp og de andre partiene, kan han jo begynne med Arbeiderpartiet. De kom til makta med støtte fra høyresida, og har siden skuffet både i miljø- og u-hjelpspolitikken, sier Bondevik krast.

- Det blir lite vellykket når Stoltenberg klamrer seg til makta ved å skremme med østerrikske tilstander, dersom sentrum kommer i regjeringsposisjon. Utspillet er irrelevant.

- Et resultat av elendige meningsmålinger?

- Hvem vet. Det kan ikke utelukkes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media