USAs president Donald Trump:

Sprer «syk» Obama-teori

I mange år hevdet Donald Trump at hans forgjenger Barack Obama aldri ble født i USA. Nå sprer USAs president Donald Trump en ny spinnvill Obama-teori: - Dette er jo helt sykt, sier USA-ekspert.

OBAMA-TEORI: USAs president Donald Trump videreformidlet en spinnvill konspirasjonsteori om forhenværende president Barack Obama onsdag som ryster både eksperter og velgere. Foto: AFP / NTB
OBAMA-TEORI: USAs president Donald Trump videreformidlet en spinnvill konspirasjonsteori om forhenværende president Barack Obama onsdag som ryster både eksperter og velgere. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den fryktede terrorlederen Osama bin Laden lever og pønsker ut nye angrep mot USA. Barack Obama, Joe Biden og Hillary Clinton orkestrerte drapet på al-Qaida-lederen og henrettet i stedet amerikanske spesialsoldater for å dekke over saken.

Det er essensen i den spinnville konspirasjonsteorien USAs president Donald Trump delte til sine 87,2 millioner følgere på Twitter onsdag.

Nyheten møtes med oppgitthet fra norske USA-eksperter.

- Dette er jo helt sykt. Hva mer skal man si, spør seniorforskeren Svein Melby retorisk.

- Jeg orker ikke å rangere Trumps idioti lenger, sier USA-eksperten Hilmar Mjelde.

Trist og slitsomt

Melby har i flere tiår fulgt og forsket på amerikansk politikk, og i særdeleshet utenriks- og sikkerhetspolitikk. Han beskriver årets valgkamp som både «trist» og «slitsom» å følge med på.

- Jeg har aldri i min tid, og det begynner å bli noen år, vært i nærheten av å se noe som likner dette. Man slår bare oppgitt ut med armene og … ja, sier Melby oppgitt.

Han legger til:

- Å gå i rette med dette tillegger det en betydning man ikke skal, og yter det en verdighet det ikke fortjener. Det er så trist og det er helt absurd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer