Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprer sykdomsrykter om prinsessen

Tyske sladreblader er i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I siste nummer av et av Tysklands største ukeblad, Echo der Frau, har prinsesse Ingrid Alexandre (10 måneder) så lite hår at det norske folk og kronprinsparet er alvorlig bekymret. Saken er ukebladets oppslag, og det selger ukentlig opp mot 400000 eksemplarer, skriver VG

I saken er det ingen som kommenterer saken, og ingen åpner kilder. Bladet spekulerer likevel om det kan dreie seg om en mystisk sykdom.

Førsteamanuensis og ekspert på presseetikk Odd Raaum råder Slottet til å ikke kommentere sakene som kommer i tysk sladderpresse, og informasjonssjef Wenche Rasch ønsker heller ikke si annet til VG enn at de «følger med».

Barnelege Gunnar Oftedal beroliger det visstnok så bekymrede norske folk:

- Det er mildt sagt normalt at et barn på ti måneder ennå ikke har fått så mye hår, sier han.

En rekke løgner

Ukebladet skriver også at det fryktes at kongen har kreft igjen.

Et annet ukeblad, Frau mit Herz, skriver følgende på forsida si: «Lykkelig Mette-Marit: Ja, jeg skal bli mamma igjen». Og inni bladet står det at hun venter en gutt.

image: Sprer sykdomsrykter om prinsessen

Dette er ikke første gang den norske kongefamilien henges ut i tysk sladderpresse.

  • I august 2002 brakte Woche der Frau et bilde av kronprinsesse Mette-Marit på førstesida med en innfelt baby, som om barnet allerede var kommet til verden. Dette var altså halvannet år før prinsesse Ingrid Alexandra ble født, og før Mette-Marit ble gravid.
  • I juli i fjor skrev Echo der Frau «Mette & Haakon - hun er gravid og han har en annen».
  • To måneder senere skrev Frau mit Herz «Kjempeskandale! Er ikke hennes baby Haakons?»

    Dagbladet har tidligere skrevet at Slottet følger nøye med på det som trykkes i Tyskland, og de skal han konferert med jurister om oppslagene. Så langt har imidlertid ikke Slottet gått til søksmål.

    Det gjorde Sveriges kronprinsesse Victoria - og vant. Ukebladene Woche der Frau og Die Neue Frauto ble dømt til å over åtte ganger ti centimeter på forsida dementere og be om unnskyldning for å ha diktet opp løgner.

TO EKSEMPLER:</B> Echo der Frau (til venstre) trykker nå rykter om Ingrid Alexandra. Frau mit Hertz spekulerte i fjor høst om barnet var Haakons, allerede før det var født. Og publiserte et manipulert bilde.
TYSKE BLADER I GANG IGJEN: Bare ti måneder gammel blir prinsesse Ingrid Alexandra utsatt for sykdomsrykter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media