- Sprer unødvendig frykt

Statsviter Cecilie Hellestveit møter skarp kritikk fra Venstre-lederen etter utspillet om at Russland kan angripe mål i Norge. - Folk er redde, sier Guri Melby.

BEKYMRET: Venstre-leder Guri Melby mener folkerettseksperten Cecilie Hellestveit sprer unødvendig frykt blant nordmenn. Foto: Hans Arne Vedlog
BEKYMRET: Venstre-leder Guri Melby mener folkerettseksperten Cecilie Hellestveit sprer unødvendig frykt blant nordmenn. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstre-leder Guri Melby går hardt ut mot folkerettsprofessor Cecilie Hellestveit. Tirsdag morgen uttalte hun i NRKs Politisk kvarter at Norge blottstilte seg for angrep fra Russland fordi vi nå sender våpen til deres motstander Ukraina.

Mange satte nok morgenkaffen i halsen da hun kom med følgende salve:

- Kriteriene for ikke å anses som en medkriger, er at man ikke bidrar militært til en av partene. Hvis man leverer våpen av en offensiv kvalitet, som Norge gjør nå, betyr det at vi blir medkrigere. Det gjør at Russland, under gitte forhold, kan angripe mål i Norge, sa Hellestveit.

- Mange lytter

Melby mener folkerettseksperten skaper bekymring blant nordmenn som allerede ser med frykt på at krigen igjen har kommet til Europa.

- Hun er en forsker og det er mange som lytter til henne. Når hun sier at dette kan føre til angrep i Norge så er det helt sikkert mange som blir redde, sier Venstre-lederen til Dagbladet og legger til:

- Jeg mener det er en unødvendig frykt hun sprer.

Diskusjonen om å sende våpen til land i krig har tatt fyr etter at regjeringen mandag besluttet å sende 2000 panservernraketter av typen M72 til Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer