- Sprer virus til intetanende brukere fra uskyldige nettsider

Sjekk hva som truer din datasikkerhet.

INFORMERTE:  Marie Moe, Seksjonssjef ved NorCERT/Nasjonal sikkerhetsmyndighet presenterte dagens trusselbilde med oppdaterte tall. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
INFORMERTE: Marie Moe, Seksjonssjef ved NorCERT/Nasjonal sikkerhetsmyndighet presenterte dagens trusselbilde med oppdaterte tall. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag åpnet Nasjonal sikkerhetsmåned, som er et samarbeid mellom en rekke aktører som jobber for datasikkerhet, med et pressemøte om truslene vi står overfor i dag.

Her presenterte representanter fra blant andre Norsk senter for informasjonssikring (NorSiS), Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Cyberforsvaret og Bankenes Standardiseringskontor både positiv og negativ utvikling for datasikkerheten hos enkeltpersoner, bedrifter og nasjonen.

Det svakeste leddet når det gjelder å oppnå best mulig sikkerhet, er enkeltpersonen, er ekspertene enige om.

- Vi ønsker å sette søkelys på opplæring, og at innbyggerne i Norge må bygge seg opp en ryggmargsrefleks, sier Tore Orderløkken, direktør for NorSiS.

Angrep fra nettsider Henvendelsene om sikkerhetsutfordringer til NorCERT, Norges nasjonale senter for håndtering av alvorlige dataangrep, har økt i år i forhold til i fjor. Så langt er det registrert om lag 12 000 henvendelser om både store og små sikkerhetsproblemer, mot rundt 8600 i fjor. Det er en liten nedgang i antall PC-er som er infisert av virus, mens det har vært en økning i antall svindel-eposter som forsøker å lure fra deg informasjon om for eksempel kontonummer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer