Joshua Frenchs advokat:

Spretter ingen sjampanje ennå

Advokaten sier hverken han eller UD har opplysninger om at French er på vei mot benådning.

RETTSSAK: I januar 2014 ble Joshua French dømt for drapet på sin kamerat Tjostolv Moland. Norske Kripos var invitert til å etterforske saken og kom med en helt annen konklusjon enn den kongolesiske domstolen. De er helt sikre på at Moland begikk selvmord. Frenchs advokat  Hans Marius Graasvold (t.v.) var til stede i retten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RETTSSAK: I januar 2014 ble Joshua French dømt for drapet på sin kamerat Tjostolv Moland. Norske Kripos var invitert til å etterforske saken og kom med en helt annen konklusjon enn den kongolesiske domstolen. De er helt sikre på at Moland begikk selvmord. Frenchs advokat  Hans Marius Graasvold (t.v.) var til stede i retten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette har vi hørt mange ganger, sier Joshua Frenchs norske advokat Hans Marius Graasvold om nyheten om at Kongos justisminister sier til NRK at French vil bli benådet.

Han sier at det nytt for han at det er noen konkret bevegelse i saken, ut over at det gjennom årene har vært en rekke løfter og uttalelser om at nå skal saken går mot en løsning. Graasvold har blitt skuffet igjen og igjen. Nå tror han ikke på de gode nyhetene før han har noe mer håndfast.

- Dette er et spark ut i løse lufta. Jeg ser hva han sier og jeg tviler ikke på at han er sitert riktig. Men vi har vært så mange runder i ringen i denne saken her at vi vet at ingen ting er løst før Joshua French er hjemme, sier han.

Mye av det samme er holdningen i UD. Utenriksminister Børge Brende omtaler signalene som positive, men minner om at saken ikke er løst.

- Jeg har akkurat snakket med UD, ingen føler at det er noen grunn til å sprette sjampanjen ennå.

Han sier UD heller ikke har informasjon om at det skjer noe, men jobber med å undersøke justisministerens uttalelse.

Ikke kjent med saken

Etter at Kongo fikk ny justisminister i 2014 har signalene fra det departementet blitt mer positive enn det de var tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer