UTØYA: En Bruce Springsteen-konsert under en minnemarkering på Utøya i sommer kan bli en realitet, ifølge bandmedlem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
UTØYA: En Bruce Springsteen-konsert under en minnemarkering på Utøya i sommer kan bli en realitet, ifølge bandmedlem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Springsteen-konsert på Utøya kan bli en realitet

- Dette vil bli diskutert internt, sier bandmedlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I desember skrev TV2 at Bruce Springsteen har sagt ja til å delta i en konsert på Utøya på årsdagen for terrorangrepene 22. juli.

Ifølge det TV-kanalen kaller for «sentrale kilder i AUF» skal Springsteen ha gitt positiv tilbakemelding på forespørselen fra Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, men ingen endelig bekreftelse har foreløpig kommet.

Og ryktene fortsetter å gå, for BA har selv vært i kontakt med bandet, som langt fra avviser at det er aktuelt med en konsert under en minnemarkering for tragedien på Utøya 22. juli.

- Vi vet ennå ikke om dette blir en realitet. Vi har som sagt nettopp kommet sammen igjen, så dette vil bli diskutert internt, sier Steven Van Zandt eller Little Steven som han også blir kalt, til BA.

Bruce Springsteen skal spille på Valle Hovin 21. juli mens han 23. og 24. juli skal spille i Bergen. Rent praktisk er det derfor ingenting i veien for at han kan opptre på Utøya den 22. juli neste år.

- At vi gjør to konserter i Bergen nok en gang, er ikke så rart. Jeg elsker byen og Norge. Det samme føler jeg Bruce gjør, sier Steven Van Zandt til BA.

Eskil Pedersens rådgiver, Bård Flårønning, ønsker ikke å kommentere de nye ryktene om konserten, men viser til AUFs uttalelse like før jul:

- Det er klart det er en ære hvis det stemmer at Springsteen er positiv til å spille for AUF, men det er alt for tidlig å si noe om det da vi ennå ikke har bestemt oss for hvilken form et arrangement på Utøya neste sommer skal ha, eller hvordan vi skal markere 22. juli neste år. Derfor er det ikke mulig nå å si noe om hvem som skal bidra eller ikke, sa AUF-leder Eskil Pedersen da.

KOMMER TIL NORGE: Bruce Springsteen kommer til Norge i juli. Foto: Erik H. Mathiesen / Dagbladet
KOMMER TIL NORGE: Bruce Springsteen kommer til Norge i juli. Foto: Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer