Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Springsteen sprengte svartebørsen

Svartebørsmarkedet for Springsteen-billetter brøt helt sammen i går kveld. Like før konserten startet var det mulig å få topp-billetter gratis. Gratis!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Springsteen hadde personlig sørget for at de uoffisielle selgerne gikk på en smell. «The Boss» hadde nemlig bedt arrangørene om å holde igjen 100 billetter til en halvtime før konsertstart. Og klokka sju ble det opplyst over høyttaleranlegget utenfor Oslo Spektrum at det fortsatt var billetter igjen til 315 kroner. Dermed tok sjefen siste stikk mot svartebørshaiene.

Så det ble på alle måte kjøpers marked i går kveld. I tillegg til de offisielle billettene var det gode muligheter til å få svartebørsbilletter til 50 kroner stykket.

Ville gi bort

Ikke nok med det. Dagbladet snakket med Tone Staurbo fra Oslo, som viftet med superbillett til sjuende rad. Hun ville gi den bort.

- Jeg kjøpte billetter til mamma, søster og typen min. Men så gadd ikke han å bli med, og dermed har jeg en til overs.

Etter at Tone i noen minutter forsøkte å selge den, ga hun opp og ropte:

- Gratis billett! Gratis billett!

Men da var markedet så mettet at hun - utrolig nok - ikke fikk noen reaksjoner. Til slutt kjøpte Ulrik, som ikke vil ha etternavnet sitt på trykk, billetten for 50 kroner.

«Alltid billig»

Ulrik er en av dem som er på plass foran hver eneste storkonsert i Oslo og kjøper og selger billetter i stor stil.

- Mitt råd til folk er at de må gi blaffen i avisannonsene som ukevis i forveien lokker med billetter. Det er mye bedre å komme hit. Før konsertene får du alltid billigere billetter, sier Ulrik, som til tross for billigsalget regner med å tjene mellom 1000 og 3000 kroner på Springsteen-kvelden.

Dagbladet var på konserten - les hva anmelderen mener .