Sprit-blokkade i Oslo

Streikende arbeidere ved Oslo Varedistribusjon, OVD, assistert av streikende fra Linjegods og Tollpost-Globe hindret i dag en av landets største vin- og spritimportører å levere til Vinmonopolet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi opptrer på lovlig vis, men dette har vært en ulovlig blokkade som vi håper ikke fortsetter i morgen, sier viseadministrerende direktør i spritdistribusjons-firmaet VSD Logistics, Øystein Rønningen, til Dagbladet.

VSD Logistics sørger for lagring og distribusjon for 20 norske private vin- og spritimportører gjennom leie av lagertjenester hos OVD og kjøp av transport hos Linjegods. Til sammen står de for i overkant av 35 prosent av den totale importen av vin og brennevin.

Fra neste tirsdag tas storimportøren Arcus med datterselskaper ut i streik. Dermed ville de 20 privatimportørene kunne gjort big business hvis de hadde fått fylle opp de etter hvert tomme polhyllene med sine varer.

- Vi har i dag hatt 15 vogntog og fire distribusjonsbiler som kjører lovlige leveringer, men som har forlatt lageret med tomme biler, sier Rønningen gjennom en pressemelding i kveld.

- Nå får vi i stedet ikke levere ut sommernyhetene en gang slik at våre varer er tilgjengelige på polets nyhetsslipp av sommerviner lørdag, sier Rønningen.

Det er avtalt et møte fredag morgen mellom ledelsen i OVD og representanter for transportarbeiderforbundet.