SMUGLER: Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT satte et titall politibiler i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors. Ifølge VG er mannen spritsmugleren Erik Fallo, som tidligere har omtalt spritsmuglingen som et yrke. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX/DAGBLADET
SMUGLER: Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT satte et titall politibiler i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors. Ifølge VG er mannen spritsmugleren Erik Fallo, som tidligere har omtalt spritsmuglingen som et yrke. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX/DAGBLADETVis mer

Sprit-Fallo skal ha forsøkt å presse tollere av veien

Nordmannen Erik Fallo er mistenkt for forsøk på legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ble pågrepet tirsdag etter å ha blitt jaget av svensk politi i halvannen time. Det var tirsdag ettermiddag at 65-åringen ble forsøkt stanset av tollere ved den norske tollstasjonen ved Svinesund, nord for Strömstad.

Men han stanset ikke, kjørte inn i en tollbil og fór tilbake over grensen og videre sørover.

Halvannen times jakt Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT satte et titall politibiler i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors. Ifølge VG er mannen spritsmugleren Erik Fallo, som tidligere har omtalt spritsmuglingen som et yrke.

- Føreren prøvde å unngå tollkontroll. I stedet for å stoppe på vår anvisning kjørte han bilen tilbake til Sverige, forteller fungerende avdelingssjef i Tollregion Øst-Norge, Vårin Utne.

Legemsbeskadigelse Ifølge politiet forsøkte Fallo å presse en sivil bil med to norske tolleren inn i en lastebil.

- Under bilferden skal den pågrepne bevisst ha forsøkt å kjøre inn i noen, sier etterforskningssjef på Åmål politistasjon, Mads Nilsson, til VG.

Fallo er også mistenkt for grovt brudd på fartsgrensen og smugling av alkohol. Da Fallo ble pågrepet, hadde han 567 liter vodka i bilen.
Forholdene han er mistenkt for, har en strafferamme på mellom ett og ti års fengsel.

Landskjent Erik Fallo ble landskjent da han i 1985 ble dømt for å ha smuglet 450.000 flasker brennevin og 50.000 flasker vin.
I 1991 fikk han fengselsstraff for å ha produsert og solgt 150.000 flasker hjemmebrant fra spritfabrikker på Østlandet, og i 2005 ble han dømt i den såkalte metanolsaken. Høyesterett endte til slutt på uaktsomt drap på to personer og satte straffen til åtte års fengsel.

(NTB)