Sprit i dagligvarebutikker

Det er ingen aldersgrense på spritessens, men i snart ett år har den inneholdt alkohol. Essens og Battery har derfor blitt en motedrikk blant ungdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De små flaskene med essens i butikkene inneholder derfor nå alkohol istedenfor alkoholerstatninger. En liten flaske gin-essens inneholder for eksempel 27 prosent alkohol. Essensen er ikke beskyttet av noen aldersgrense for kjøp, og essens blandet med brustypen Battery er blitt en trend blant ungdom.

- Jeg har to barn som nærmer seg tenårene. Dersom de kan gå på bensinstasjonen eller i butikken for å skaffe seg sprit, blir jeg skremt, sier Per Ola Dalsbø til TV 2.

Norske politikere har bestemt at essensen ikke skal klassifiseres som alkohol på grunn av den vonde smaken. De har trolig ikke tatt fenomenet blandevann med i regningen.

Fram til i fjor har essensen vært harmløs, og butikkjedene TV 2-har vært i kontakt med er ikke blitt gjort kjent med at varen har blitt spritet opp.

- Dette skal jeg fjerne fra hyllene med en gang. Vi skal ikke være med på å bederve ungdommen på denne måten, sier en sjokkert Svein Walter Olsen, daglig leder ved en Statoil ICA-butikk i Bergen.

(NTB)