Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprit-konge strøk på blindtest

Klarte ikke skille giftig sprit og ekte vare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 75-åringen Per Erik Fossum som er siktet for giftdrap, har helt siden han ble pågrepet hevdet at han ikke har solgt metanolholdig sprit. Han sier han testet smuglerspriten før han solgte den, og at den var ufarlig å drikke.

Han tok grundig feil.

Kunnskapen for å teste spriten skal han ha tilegnet seg av en professor i kjemi. Politiet spurte om Fossum ville være med på en blindtest av sju spritprøver, for å underbygge sine egne utsagn om at han kan påvise giftig sprit.

Det hele endte ganske dårlig, skriver VG.

Giftig sprit var OK

Prøvene som Fossum ble forelagt besto av ulike sammensetninger av metanolholdig sprit, vanlig sprit som består av etanol og vann. Siktede skulle skille giftig sprit og ekte sprit ved å måle alkoholprosenten og lukte på prøvene.

I følge VG godkjente 75-åringen tre av de fire giftige spritblandingene. I tillegg underkjente han to av de helt ufarlige spritblandingene.

- Jeg har handlet i god tro. Jeg har solgt sprit til venner og kunne aldri solgt slik sprit hvis jeg visste det var metanol i den. Jeg har stolt på opplysningene fra kjemiprofessoren, skal Fossum ha uttalt etter at han ble kjent med utfallet av blindtesten, skriver VG.

SPRITBESLAG:</B> Det siste året har politiet funnet flere lagre med giftig sprit. Her fra en aksjon i nærheten av Moss i Østfold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media