Sprit-milliardæren innrømmer sexkult-kriminalitet

Seagram-arvingen sa seg skyldig i å ha gjort kriminelle handlinger for organisasjonen.

RISIKERER FENGSEL: Clare Bronfman risikerer fengsel for å ha ha hjulpet en person uten oppholdstillatelse til USA. Foto: Mark Lennihan / AP
RISIKERER FENGSEL: Clare Bronfman risikerer fengsel for å ha ha hjulpet en person uten oppholdstillatelse til USA. Foto: Mark Lennihan / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arvingen til Seagram-imperiet, Clare Bronfman, sa seg fredag skyldig i å ha deltatt i kriminelle aktiviteter i forbindelse med den påståtte sexkulten Nxivm. Det skriver blant annet CNN.

Seagram var et av de største alkoholselskapene i verden før det ble splittet i 2002.

Etterforskerne hevder at Nxivm er en pyramideorganisasjon som har rekruttert Hollywood-stjerner, holdt kvinner som sexslaver og tvunget dem til å brennmerke seg selv med kultleder Keith Ranieres initialer.

Bronfman har under rettssaken nektet for at kvinner ble holdt som sexslaver.

- Jeg sviktet

Ifølge det amerikanske justisdepartementet satt Bronfman i sexkultens styre. Den 40 år gamle arvingen risikerer nå mellom 21 og 27 måneder i fengsel for å ha hjulpet en person uten oppholdstillatelse til USA, og for kredittkortforfalskning.

Hun er også tiltalt for id-tyveri. Ifølge justisdepartementet skal hun og Kathy Russel, som også skal ha vært delaktig i sexkulten, ha stjålet e-post-brukernavn- og passord til folk de anså som fiender for å overvåke dem.

- Jeg ble gitt en stor gave av min far og bestefar. Med den gaven kommer et privilegium og enda viktigere et stort ansvar. Den kommer ikke med evnen til å bryte loven, men ansvaret for å opprettholde den. Jeg sviktet i mitt ansvar. Jeg sviktet i å følge loven som er satt av dette landet, og for det angrer jeg bittert, sa hun i retten, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer