Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spritalarm i Trøndelag

Jente på sykehus med alvorlige skader. Kripos analyserer beslaglagt hjemmebrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Sør-Trøndelag slår alarm om livsfarlig sprit som kan være i omløp.

En jente i slutten av tenårene er innlagt på St. Olavs Hospital med alvorlig leverskade. Jenta har trolig drukket hjemmebrent. Prøver av beslaglagt hjemmeprodusert sprit er sendt til Kripos for analyse. Frykten er at metanol skal være i omløp.

Ifølge Adressa.no har politiet siktet en mann og en kvinne i 20-årene for produksjon og salg av sprit, samt for tyveri av strøm brukt til produksjon av sprit. De siktede skal ha kontrollert en spritfabrikk på Ørlandet.

Ikke drikk hjemmebrent

Mannen har fortalt til politiet at han har solgt om lag 60 liter hjemmebrent. Om lag 100 liter sats og 16 liter sprit ble beslaglagt natt til langfredag hjemme hos det siktede paret.

- Det var sykehuset som skjærtorsdag meldte fra til politiet om den alvorlig syke kvinnen. Hun har ikke vært spesielt samarbeidsvillig, men vi tror at vi har sporet opp spriten hun er blitt syk av, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Analysene fra Kripos blir ikke klare før over påske.

- Vi anmoder alle som blir tilbudt sprit utenom de offisielle kanalene å ta denne situasjonen alvorlig. Det kan rett og slett være livsfarlig å drikke sprit man ikke kjenner opphavet til, sier operasjonsleder Stene til Dagbladet.no.

image: Spritalarm i Trøndelag

Han har jobbet med etterforskning av ulovlig spritproduksjon lenge.

- På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet ble det avdekket betydelige spritfabrikker med jevne mellomrom. Det siste tiåret har dette avtatt vesentlig, sier Stene.

17 døde

I 2004 døde 17 nordmenn av metanolforgiftning. Alle rettssakene i kjølvannet av disse tragediene er ennå ikke avsluttet.

BESLAG: Politiet har gjort beslag av både sats og sprit. To er siktet i saken.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media