Spritsiktet fikk sjokk

MOSS/OSLO: 37-åringen fra Fredrikstad som i går ble varetektsfengslet i metanolsaken, fikk sjokk og måtte få behandling på legevakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld var han tilbake på cella. Ifølge politiet distribuerte mannen dødelig sprit med vitende og vilje. Fredrikstad-kameraten til den hovedsiktede 46-åringen fra Moss ble for første gang ble siktet i saken for over to uker siden. Til å begynne med var 37-åringen bare siktet for å ha distribuert smuglersprit. Nå sier politiinspektør John Aga ved Østfold politidistrikt:

- Han må ha sett det som overveiende sannsynlig at spriten kunne inneholde gift da han bidro til utbredelse av den.

- Hvordan begrunner du det?

- Nye opplysninger i etterforskningen tilsa at det var riktig å skjerpe siktelsen.

Siktelsen - etter straffelovens paragraf 153, andre ledd - er nå så skjerpet at den er å sammenlikne med siktelse for drap.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at politiet skremmer alt og alle med slike siktelser. Jeg snakket med min klient etter at han hadde vært på legevakta. Mannen hadde vært i sjokk på grunn av den meget alvorlige siktelsen. Jeg måtte forklare 37-åringen at dette bare er en arbeidssiktelse for politiet, og at den seinere skal prøves av både statsadvokat og riksadvokat, sier forsvarer Oscar Ihlebæk.