SPRITKONGEN TATT IGJEN: Her fraktes bilen som spritsmuglerkongen kjørte i kveld vekk fra Kløfta. Foto: Endre Nedberg
SPRITKONGEN TATT IGJEN: Her fraktes bilen som spritsmuglerkongen kjørte i kveld vekk fra Kløfta. Foto: Endre NedbergVis mer

Spritsmugler Erik Fallo tatt i biljakt

Politiet har beslaglagt omtrent 30 liter brennvin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den kjente spritsmugleren Erik Fallo ble i kveld arrestert av politiet på Romerike etter en kort biljakt.

Politiet bekrefter at en patrulje forsøkte å stoppe en bil som unnlot seg kontroll, men ønsker ikke gå ut med navn på dette tidspunktet.

Romerikes Blad skriver i kveld at mannen er spritsmugleren Erik Fallo.

Unnlot seg kontroll - En patrulje prøvde å stoppe en bil som unnlot seg en kontroll på Kløfta klokken 20 i kveld. Den ga seg kjapt, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Bjørn Jahr, til Dagbladet.

- Føreren er en mann på 65 år, som ikke har førerkort. Bilen er begjært avregistrert, og han ble innbrakt på politihuset slik at vi kunne foreta undersøkelser av bilen for å se om det forelå flere straffbare forhold, sier Jahr.

Beslag i brennvin Klokken 21.30 i kveld ble Fallo satt i varetekt etter ordre fra journhavende jurist.

- Det vil bli videre etterforskning i saken. Det er gjort beslag i en del brennvin, anslagsvis 30 liter, sier Jahr.

Dømt for uaksomt drap Fallo ble pågrepet av svensk politi i juli med 567 liter vodka i sin hvite varebil. Et titalls politibiler satte da i gang en omfattende jakt på nordmannen, og etter en og en halv time ble han pågrepet utenfor Bengtsfors.

Erik Fallo ble i 2006 dømt til fengsel i 8 år og 6 måneder for uaktsomt drap på to personer og legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter som følge av salg av metanolsprit.