Spritsmuglere tatt på fersken

En 54 år gammel fortoller i det statlige alkohol-distribusjonsselskapet Vectura AS, en tidligere landslagsspiller (51) i håndball og en kjent spritsmugler (46) med tilknytning til ishockeymiljøet ble i går varetektsfengslet, siktet for spritsmugling. Politiet tror ligaen har solgt betydelige mengder sprit i idrettsmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene som i går ble varetektsfengslet for fire uker i Oslo forhørsrett, skal ha tilknytning til et kafémiljø i en av Oslos drabantbyer.

Politiet skal ha hatt dette spesielle miljøet under oppsikt i lengre tid. Angivelig fikk politiet informasjon fra en anonym kilde, om at det skulle skje en større overlevering av en spritlast i Oslo lørdag.

Lørdag kveld slo politiet til på Tveita i Oslo.

51-åringen, som er tidligere landslagsspiller i håndball, kom kjørende i ei varevogn fra Bislett Bilutleie.

Han skal ha parkert bilen på Tveita, like etter ble mannen arrestert.

En million

Kort tid etter dukket det opp en høyt betrodd ansatt i det statlige alkohol-distribusjonsselskapet Vectura - et utskilt selskap fra gamle Vinmonopolet. Mannen er en gammel kjenning av politiet.

Ifølge politiet ble mennene tatt på fersk gjerning, idet de var på vei inn 51-åringens varevogn.

Da politiet åpnet leiebilen, fant de 4000 liter 96 prosent sprit. Spriten har en salgsverdi på om lag en million kroner.

- Anonymt oppdrag

Dagbladet får bekreftet at 46-åringen - som har tilknytning til ishockeymiljøet i Oslo - har erkjent de faktiske forhold.

Mannen er tidligere dømt for spritsmugling.

Den Vectura-ansatte 54-åring, som i de siste åra har jobbet med fortolling av alkoholholdige varer, har foreløpig nektet å avgi politiforklaring.

51-åringen nekter straffskyld, og enhver befatning med spriten.

- Jeg fikk i forrige uke telefon fra en ukjent person som spurte om jeg kunne hente en bil ved et vertshus i Vestfold. Han tilbød meg 5000 kroner svart for jobben, har 51-åringen forklart.

Håndballmannen har helt fram til det siste hatt en sentral posisjon i en av Norges ledende håndballklubber.

Etter det Dagbladet får opplyst, har 51-åringen forklart til politiet at han ikke ante at det var sprit i bilen han hentet på oppdrag fra den anonyme oppdragsgiveren, men derimot papir eller brev.

Fengslet

- Politiet har orientert oss om at en av våre ansatte er siktet og varetektsfengslet i en spritsak, sier direktør Claes Strømbom i Vectura A/S.

Mennene ble i går varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud i Oslo forhørsrett.

Ingen av de siktede har påkjært fengslingen. Fengslingsmøtet skjedde bak lukkede dører i forhørsretten.

Flere personer tilknyttet idrettsmiljøet i Oslo må regne med å bli avhørt av politiet. Det skal være mistanke om at betydelige mengder 96 prosent smuglersprit skal være solgt i idrettsmiljøet.

SPRIT: En av de siktede jobber her hos den statlige alkohol-distributøren Vectura.