Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprøyterommet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprøyterommet i Oslo skal omsider tas i bruk på nyåret 2005. Det har stått ferdig i over to år, men politisk strid og manglende regelverk har lagt hindringer i veien for et viktig lavterskeltilbud i tråd med en differensiert narkotikapolitikk. Vanskelighetene er heller ikke over. Sprøyterommet må nemlig flytte til nye lokaler umiddelbart etter åpningen, for å oppfylle kravene i de nye forskriftene. Likevel snegler vi oss i riktig narkotikapolitisk retning.

Forskere i Europa har i større grad begynt å rette oppmerksomheten mot hvordan vi kan legge forholdene bedre til rette for at narkotikamisbrukere kan overleve med sitt misbruk. Det betyr ikke at politikerne har gitt opp den umulige og ensidige kampen for det narkotikafrie samfunnet. Men et visst gjennomslag for humanistiske verdier har ført til en helsepolitikk som gir narkomane pasientrettigheter på linje med folk flest. I teorien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media