Sprøytestikkeren kan slippe med bot

Den 33 år gamle marokkaneren som stakk en ti år gammel jente med en sprøyte ved Oslo City søndag kveld, er siktet for uaktsom legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner forklarer hendelsen slik: Plutselig kjente den ti år gamle jenta et stikk i overarmen. Tiåringen hadde snudd seg for å se etter en tigger, mens hun fortsatte å gå framover i menneskemengden.

Samtidig hadde den sterkt rusede 33 år gamle marokaneren tatt opp ei sprøyte av lomma, fordi han hadde mistanke om at hans cocktail med heroin og rohypnol var i ferd med å renne ut av sprøyta.

Sammenstøtet kom overraskende på begge to. Isolert sett er bøter vanlig straff for den paragrafen 33-åringen er siktet etter.

Smittet

Ifølge politiet er det mistanke om at 33-åringen er smittet av hepatitt C, og muligens B. Hiv-smittet er han ikke. Resultatet av de rettsmedisinske undersøkelsene vil foreligge innen to uker.

33-åringen forklarer til politiet at han hadde blandet heroin og rohypnol i to sprøyter. Etter det Dagbladet forstår, hadde han satt den ene sprøyta, og blitt kraftig ruset.

Seks måneder

- Det var den andre sprøyta, som var rein fra sprøytebussen, som traff jenta. Jeg stakk ikke, forklarer 33-åringen. Det er funnet blod i kanylen på den andre sprøyta 33-åringen hadde - og som han skal ha brukt tidligere på ettermiddagen.

Strafferammen for legemsbeskadigelse er inntil seks måneders fengsel.