ETSENDE VANNKRIG: Vannkrigen mellom russ og elever ved Moelv ungdomsskole ble til alvor da det ble kastet etsende væske. Foto: Jacques Hvistendahl
ETSENDE VANNKRIG: Vannkrigen mellom russ og elever ved Moelv ungdomsskole ble til alvor da det ble kastet etsende væske. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Sprutet etsende væske på hverandre under vannkrig med russen

Flere elever og russ i Moelv er sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOELV (Dagbladet): Flere ambulanser rykket ut til Moelv ungdomsskole i formiddag etter at russ fra Ringsaker videregående skole skal ha blitt dynket med renholdsmidler, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ifølge avisa har Ringsaker-russen sitt russeslipp i dag, og drar rundt på ungdomsskolene i området og lager leven.

- Det er tradisjon at russen i Ringsaker kommer på besøk til gamleskolen sin, sier rektor Guro Kirkerud ved Moelv ungdomsskole til Dagbladet.

Etsende væske I Moelv ble russen møtt av ungdomsskoleelever væpnet med etsende væske i vannpistolene.

- I forbindelse med russeslipp møtte flere russ opp på Moelv ungdomsskole. For å hindre vannkrig, hadde skolen skrudd av vannet. Noen ungdonsskoleelever fant noe væske på ei kanne. Det viste seg å være en etsende væske av ukjent art, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Fire skoleelever er sendt til Lillehammer sykehus etter å ha fått sprutet på seg den ukjente væska, skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

10 personer rammet - Til sammen ti personer har fått en ukjent væske på seg i forbindelse med at russ og ungdomsskoleelever hadde en vannkrig på Moelv ungdomsskole i Ringsaker, sier lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor.

De skadde er både russ og elever ved ungdomsskolen.

- Når elevene har sprutet vann på hverandre har noen fått tak i kanner med et ukjent innhold. Etter en tid kjente flere at det sved i huden og ambulanse og politi ble varslet, sier Krogstad.

- Øyeskade Ifølge rektor Guro Kirkerud ved Moelv ungdomsskole er det tre russ og én elev fra ungdomsskolen som er sendt til sykehus.

- Tre har moderate hudskader og en har fått etsende væske i øynene. Dette betrakter vi som mest alvorlig og vet ikke hva utfallet blir, sier Kirkerud til Dagbladet.

Det er en videregåendeelev som fikk væska i øynene.

Rektoren forteller at flere elever samarbeidet om å klatre over en vegg og inn i et rom for å få tak i væske de kunne bruke i vannkrigen med russen.

- De tok seg inn en tjue, tretti centimeter bred åpning øverst på veggen på guttedoen. Væsken de fant er sterkt renholdsmiddel, sier Guro Kirkerud til Dagbladet.

Dusjet elevene i vann og melk Hun understreker at de to, tre guttene i åttendeklasse trodde det var vanlig såpe de hadde fått tak i. Renholdsmidlet var i to bokser.

ÅSTEDET: Både ungdomsskoleelever og russ er blitt skadd og fraktet til sykehus etter at det ble sprutet etsende væske under en tradisjonell vannkrig i forbindelse med årets russeslipp i Ringsaker. Foto: Hilda Nyfløt
ÅSTEDET: Både ungdomsskoleelever og russ er blitt skadd og fraktet til sykehus etter at det ble sprutet etsende væske under en tradisjonell vannkrig i forbindelse med årets russeslipp i Ringsaker. Foto: Hilda Nyfløt Vis mer

- De tok dette med seg ut i krigsområdet, hvor det ble kastet rundt. Etter hvert meldte folk fra om at det sved på hendene, sier Kirkerud.

Da skoleledelsen fant ut hva elevene hadde fått på seg, ringte de 113. De dusjet også samtlige elever i vann og melk, og brukte opp all melka på skolen.

- Ute av seg Politiet på stedet opplyser Dagbladet om at det er fire russ og én ungdomsskoleelev som er brakt til sykehus.

- En person er mulig alvorlig skadd, sier politibetjent Kristin Byberg Tørud.

Rektor Guro Kirkerud hadde i 14.30-tida snakket med mora til videregåendeeleven som hadde fått den etsende væska i øynene. Hun kunne fortelle at han kan se, men ar han fremdeles får rensende behandling på sykehuset.

- Guttene som tok renholdsmiddelet ble helt ute av seg da de skjønte hva de hadde kastet rundt. Politiet og skolen er enige om at hendelsen ikke var ondsinnet, sier Kirkerud.

Alle elevene ved Moelv ungdomsskole har fått brev med hjem med informasjon om hendelsen.

REKTOR: Moelv ungdomsskole og rektor Guro Kirkerud har i dag sendt et skriv med elevene hjem for å informere om kastingen av etsende væske under vannkrig med russen i storefri i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
REKTOR: Moelv ungdomsskole og rektor Guro Kirkerud har i dag sendt et skriv med elevene hjem for å informere om kastingen av etsende væske under vannkrig med russen i storefri i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer