Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sps drømmedame melder seg på

Marit Arnstad vil ikke utelukke at hun i framtida kan være kandidat til å lede Senterpartiet.

TILBAKE: Marit Arnstad har takket ja til å lede Sps sykehusutvalg og ser heller ikke bort fra at hun kan bli stortingspolitiker igjen og kanskje også en mulig partilederkandidat i framtida. Foto: Ned Alley / Scanpix
TILBAKE: Marit Arnstad har takket ja til å lede Sps sykehusutvalg og ser heller ikke bort fra at hun kan bli stortingspolitiker igjen og kanskje også en mulig partilederkandidat i framtida. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STJØRDAL (Dagbladet): I går kom nyheten om at Sps drømmedame, Marit Arnstad, gjør et etterlengtet politisk comeback i de grønnes rekker.

- Det er veldig godt å være tilbake. Du får jo litt dårlig samvittighet av å si nei. Jeg har sagt nei noen ganger tidligere, sier Arnstad til Dagbladet.

- Det er okei med praktisk politikk igjen.

- Ser det ikke
Men noen partilederkandidat vil hun ikke være. Ikke nå.

- Jeg ser ikke meg selv som en framtidig partileder. Men jeg utelukker ingenting, sier hun og legger til:

- Det finnes jo så mange gode partilederkandidater i trettiårene, sier hun og ler.

- Hva med en statsrådspost?

- Det har jeg ingen formening om.

Duket for strid
Dermed kan det være duket for en enda spenstigere strid om arverekkefølgen enn ventet når Navarsete en dag takker for seg.

Før helgas landsmøte var de to heteste kandidatene den blodferske nestlederen Ola Borten Moe og partiets parlamentariske leder, Trygve Slagsvold Vedum. Men nå har de to kronprinsene fått uventet motstand fra Arnstad.

I går kom Sp-leder Liv Signe Navarsete med nyheten om at Arnstad skal lede partiets sykehusutvalg og at hun skal arbeide med å finne alternativer til dagens foretaksmodell i Helse-Norge.

Sps drømmedame
For mange i Sp er Marit Arnstad den egentlige nei-dronninga. Hun har ved en rekke anledninger blitt spurt om å være både partileder og statsråd. I 2005 valgte hun selv å reise hjem til Skatval og takke for seg som parlamentarisk leder.

- Du har siden du forsvant fra rikspolitikken vært Sps drømmedame.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen. Men nå har jeg hatt en pause, kan det hende jeg etter hvert blir mer aktiv igjen, sier hun og legger til:

- Det passer at jeg blir mer engasjert nå, sier hun.

August nekter
Arnstad legger ikke skjul på at livet hjemme i Trøndelag har lagt noen åpenbare begrensninger på å heltidspolitiker i Oslo.

- Det er en balansegang mellom det å få være sammen med sønnen min og drive politikk. August akter ikke å flytte til Oslo. Der har jeg virkelig overoppfylt målet mitt om å gjøre ham til trønder, så det er ikke aktuelt med det første, sier hun og ler.

Når sønnen, som nå er elleve, blir stor nok til at hun kan pendle, kan det godt bli mer av Arnstad i norsk politikk.

Åpen for Stortinget
Allerede til neste stortingsvalg kan Arnstad være klar for Stortinget.

Men det avhenger også av hva landbruksminister Lars Peder Brekk vil, om han ønsker å fortsette med å være Nord-Trøndelags førstekandidat.

- Jeg utelukker ikke at jeg vil ta en slik vurdering på et gitt tidspunkt. Det er en åpen debatt om det blir aktuelt. Det kan jo hende, sier hun.

I 2017 er sønnen atten.

- Da har jeg fullført min oppdragende plikt, sier hun og ler.

- Er det først da det er aktuelt for deg å komme tilbake til Stortinget?

- Det får vi se på. Jeg har sagt at jeg utelukker ikke å komme tilbake før. Samfunnsengasjementet er der. Det er derfor jeg går inn i fylkesstyret nå og tar på meg det som er mulig å gjøre, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling