- Spurte Elisabeth om å kidnappe enda et offer

Josef Fritzl hevder han foreslo selskap til henne i kjelleren, og beskylder datteren for løgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST.PÖLTEN (Dagbladet.no): -Jeg husker hvordan Elisabeth begynte å skjelve over hele kroppen, hver gang faren vår ville ha henne med på kjøretur i skogen, fortalte Harald Fritzl (44) under det rettslige avhøret som ble vist på dvd for retten i går.

På forhånd hadde han regelrett skrytt overfor resten av familien, om hvordan han hadde til hensikt å nagle faren. Han ville benytte anledningen til å gjøre opp åpne regninger — både på vegne av søsteren og seg selv, melder avisa Österreich i dag.

— Retten skal få vite hvorfor hele familien hater ham, skal Harald ha uttalt.

Tvang sønnen til løgn
Da Harald var tenåring, fikk han jobb som kokkelærling. Josef Fritzl hadde gitt ham utrykkelig forbud mot å drikke alkohol. Men en dag på jobben, hadde sjefen hans fødselsdag, og Harald hadde også drukket et glass champagne i lystig lag med kollegene. Da han kom hjem, merket Fritzl at det luktet av ham.

Han slo gutten rett i gulvet, så nesa brakk. Etterpå måtte Harald med den blodige nesa gå alene opp på rommet sitt i tredje etasje.

Først dagen etterpå kjørte Fritzl ham på sykehuset - men var til stede mens legen undersøkte sønnen. På den måten ville han forvisse seg om at Harald fortalte en løgn om at han hadde ramlet ned trappa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Voldtok henne ikke som liten
Allerede i fjor ble Fritzl konfrontert med beskyldningene som de to barna hans har kommet med. Når det gjaldt Elisabeths påstand om at han jevnlig hadde voldtatt henne fra hun var 11 år gammel, mente Fritzl at hun blander sammen ting:

- Det er riktig at datteren min ble voldtatt da hun var i den alderen. Ikke av meg, men av en mann fra familien vår.

Like arrogant valgte han å reagere på beskyldningen om at Elisabeth det første halvåret var lenket fast til senga:

— Det stemmer ikke. Hun hadde ingen seng den gangen, bare ei bøtte til å gjøre fra seg i. Jeg vet ikke hvor hun har alt dette fra.

- Diskuterte nytt offer
Elisabeth har uttalt at faren ikke vekslet ett eneste ord med henne de fire første årene i kjelleren.

— Dette er helt galt. Vi diskuterte til og med om jeg ikke skulle finne et offer til, slik at hun kunne ha selskap der nede, kontret Fritzl overfor etterforskerne.

I det rettslige avhøret sier Elisabeth at faren voldtok henne i kjelleren allerede dagen etter at hun ble bortført.

— Det er ikke sant. Først mye senere begynte jeg å betrakte henne som en ekte kvinne. I begynnelsen holdt jeg henne bare i armene og strøk henne fordi hun var så lei seg.

Elisabeth tryglet Fritzl om å ta den nyfødte og dødssyke Michael til lege, umiddelbart etter at han kom til verden i mai 1996. Fritzl påstår at han først så barnet etter at det var dødt. Elisabeth husker begivenheten annerledes:

- Han sa at det som skjer, det skjer. Etterpå brenner jeg ungen i ovnen.

Dette ble sagt på pressekonferansen tirsdag.