Spurte gjerningsmannen om hjelp til å finne stige

- Jeg visste jo ikke at han hadde skutt henne, sier redningsmann.

BRANN OG SKYTEDRAMA: Egil Brekke og en nabo reddet kvinnen (66) ut av det brennende huset. Uvitende om dramatikken i forkant spurte de gjerningsmannen om hjelp. Foto: STENER KALBERG.
BRANN OG SKYTEDRAMA: Egil Brekke og en nabo reddet kvinnen (66) ut av det brennende huset. Uvitende om dramatikken i forkant spurte de gjerningsmannen om hjelp. Foto: STENER KALBERG.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne er bekreftet skutt og skadd, og to våningshus er brent ned på en gård ved Eplerød mellom Holmestrand og Hannekleiv på E18 i ettermiddag.

Egil Brekke og en nabo hjalp den 66 år gamle kvinnen ut fra det brennende huset. De så brannen, men visste ingenting om skytedramaet i forkant.

Lette febrilsk etter en stige - Hvor skal jeg begynne, sier Egil Brekke når Dagbladet ringer ham kort tid etter dramaet i Holmestrand.

- Jeg kom hjem og så at det brant der borte. Jeg og naboen tok bilen og kjørte bort.

Da de kom fram var det full fyr i huset, og de ble snart oppmerksomme på kvinnen som satt fast i andre etasje.

- Vi lette etter en stige, men fant ingen, forteller Brekke.

Snakket med gjerningsmannen Midt på gårdsplassen satt en mann i en fluktstol.

- Han som hadde skutt henne satt midt på gårdsplassen. At han hadde skutt henne visste jo ikke jeg, så jeg spurte ham etter stige.

Mannen i fluktstolen svarte ikke, og etter flere forsøk ga Brekke opp.

Hoppet De fant ingen stige, men fikk overtalt kvinnen til å hoppe fra andre etasje.

- Vi fikk henne til å hoppe. Vi tok imot henne, men hun slo seg nok litt, forteller Brekke. 

Så fikk de henne bort fra det brennende huset, og i sikkerhet. De la ikke merke til at hun var skutt før etter en stund.

- Hva tenker du om at du snakket med gjerningsmannen?

- Man blir jo litt «shaky», sier Brekke.

Mann pågrepet Ved 18.15-tiden pågrep politiet en mann som er mistenkt for skytingen og ildspåsettelse. Han var da i en sidebygning på gården, og ifølge et øyenvitne ved åstedet kom han ut med armene over hodet.

Storte politistyrker fra Vestfold og Søndre Buskerud og beredskapstroppen i Oslo politidistrikt ble satt inn i aksjonen etter den mistenkte gjerningsmannen.