Spurte Hamre hva han hadde stelt i stand

Trond Wilhelmsen ble oppringt av falsk politimann før han betalte utpresserne en halv million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han ble oppringt for andre gang av den falske politimannen ringte Trond Wilhelmsen til Atle Hamre og lurte på hva som var i gjære. Noen timer senere hadde han betalt ut 500.000 til utpressere.

Sørlandsinvestor Trond Wilhelmsen ga Hamre et lån på 150.000 dollar for å kjøpe en hest fra USA. Lånet ble ikke betalt i tide og forsuret forholdet mellom de to.

- Ikke i tvil

I Kristiansand tingrett forklarte Wilhelmsen at han personlig er sikker på at det var Hamre som sto bak da han ble presset for penger den 15. mars.

- Jeg personlig er ikke i tvil. Jeg har vært dum og naiv, kanskje, sa Wilhelmsen i retten.

Den 15. mars på formiddagen ble han oppringt to ganger av en som utga seg for å være politimann fra Oslo. Allerede etter første telefonsamtale mistenkte han at ikke alt stemte. Da telefonen ringte og den samme stemmen presenterte seg på nytt, skal Wilhelmsen ha ringt Atle Hamre fra en annen telefon og satt de to telefonrørene ved siden av hverandre.

- Hamre sa til meg at jeg ikke måtte gå til politiet og ikke til mediene. Jeg spurte ham om hva faen han hadde stelt i stand, sa Wilhelmsen.


Avvviser konflikt
Atle Hamre innrømmet tidligere i dag at han skyldte investor Trond Wilhelmsen om lag 1 million kroner, men nektet for at det var noen konflikt mellom dem.

Den suspenderte travkusken ga uttrykk for frustrasjon og fortvilelse over å ha blitt blandet inn i nok en utpressingssak.

- Jeg var opptatt av å vise meg fram og komme meg opp etter å ha sonet, sa Hamre i retten.


Han fortalte at han overtok en hest fra Wilhelmsen og at han skulle betale 150.000 dollar for hesten. Nedbetalingen skulle være fire måneder senere og Hamre skulle ikke betale renter.


Kunne ikke betale
Travkusken kunne imidlertid ikke betale til avtalt tid og Wilhelmsen forsøkte å inndrive pengene rettslig.

Hamre ble bedt om å beskrive kontakten med den medtiltalte torpedoen (33) som har forklart at han fikk penger av Wilhelmsen den 15. mars i år. Hamre forklarte at de var blitt kjent på treningssenteret han gikk på. Ettersom torpedoens samboer hadde to hester hadde de fra høsten 2006 ganske hyppig kontakt.

- Jeg vil ikke dømme noen, men jeg har ikke gitt ham det oppdraget, sa Hamre.

(NTB)

Atle Hamre (t.h) under annen dag av rettsaken mot seg og fem andre i Kristiansand tingrett. De seks er tiltalt for utpressing av forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
Atle Hamre (t.h) under annen dag av rettsaken mot seg og fem andre i Kristiansand tingrett. De seks er tiltalt for utpressing av forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer
FORNÆRMEDE:</B> Trond Willy Wilhelmsen under rettsaken mot travkusken Atle Hamre i dag.