Spurte Hamre hva han hadde stelt i stand

Trond Wilhelmsen ble oppringt av falsk politimann før han betalte utpresserne en halv million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da han ble oppringt for andre gang av den falske politimannen ringte Trond Wilhelmsen til Atle Hamre og lurte på hva som var i gjære. Noen timer senere hadde han betalt ut 500.000 til utpressere.

Sørlandsinvestor Trond Wilhelmsen ga Hamre et lån på 150.000 dollar for å kjøpe en hest fra USA. Lånet ble ikke betalt i tide og forsuret forholdet mellom de to.

- Ikke i tvil

I Kristiansand tingrett forklarte Wilhelmsen at han personlig er sikker på at det var Hamre som sto bak da han ble presset for penger den 15. mars.

- Jeg personlig er ikke i tvil. Jeg har vært dum og naiv, kanskje, sa Wilhelmsen i retten.

Den 15. mars på formiddagen ble han oppringt to ganger av en som utga seg for å være politimann fra Oslo. Allerede etter første telefonsamtale mistenkte han at ikke alt stemte. Da telefonen ringte og den samme stemmen presenterte seg på nytt, skal Wilhelmsen ha ringt Atle Hamre fra en annen telefon og satt de to telefonrørene ved siden av hverandre.

- Hamre sa til meg at jeg ikke måtte gå til politiet og ikke til mediene. Jeg spurte ham om hva faen han hadde stelt i stand, sa Wilhelmsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer