Hellkonferansen:

Spurte om sjefen var sexy

Et mislykket forsøk på humor, sier konferansesjef etter svaralternativet som fikk deltakere til å reagere.

VEKKER REAKSJON: Svaralternativene en kunne velge mellom for å beskrive sin nærmeste leder er: utilgjengelig, omsorgsfull, sexy, masete, inspirerende og at en ikke vet hvem sin nærmeste leder er. Foto: Skjermdump
VEKKER REAKSJON: Svaralternativene en kunne velge mellom for å beskrive sin nærmeste leder er: utilgjengelig, omsorgsfull, sexy, masete, inspirerende og at en ikke vet hvem sin nærmeste leder er. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka arrangeres Hellkonferansen - en journalistkonferanse som blir avholdt i Trøndelag.

NJ beskriver konferansen som en faglig arena til læring og inspirasjon, og et hyggelig møtested for journalister og redaktører i lokale og nasjonale medier.

I forkant av konferansen sendte arrangørene ut en spørreundersøkelse til alle som skal delta.

- Undersøkelsen skal legge grunnlaget for en diskusjon eller talkshow fredag, som skal være et skråblikk på trøndersk media, sier leder av Hellkomiteen, Karin Jegtvik til Dagbladet.

Journalistene blir spurt om mye forskjellig, deriblant hvordan de vil beskrive sin nærmeste leder. Spørsmålet har seks svaralternativer, og et av dem er «sexy».

Det var Medier24 som omtalte saken først.

Reagerer

- Jeg ble litt overrasket over at de valgte å ha «sexy» som et svaralternativ.

Det sier Arne Jensen, seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening til Dagbladet.

- Hvis det var et forsøk på å være morsom, så skjønner jeg det. Men jeg synes at det bare så rart ut.

Forrige uke la seniorrådgiveren ut et innlegg på Facebook der han forsøkte å tulle litt tilbake, forteller han lattermild.

- Det er flere seriøse eller alvorlige spørsmål, som for eksempel om man har opplevd truende situasjoner på jobb. Så det er ikke en ren humør-undersøkelse, sier Jensen.

Et mislykket forsøk på humor

Leder for Hellkomiteen, Karin Jegtvik, opplyser at hun ikke satt i gruppen som formulerte spørsmålene i spørreundersøkelsen. Likevel tar hun det fulle ansvaret for formuleringen av spørsmålene og svaralternativene.

- Vi beklager selvsagt hvis noen ble støtt av det ene svaralternativet, sier Jegtvik.

Hun sier at det var ubetenksomt av dem, og forklarer svaralternativet som det en kan kalle et mislykket forsøk på humor - i det som skulle være en uformell spørreundersøkelse.

- Vi skulle kanskje ha presisert formålet med undersøkelsen bedre, sier lederen.

BEKLAGER: Justisminister Emilie Enger Mehl sier at hun er lei seg for at hun ikke fortalte at hun hadde Tiktok på tjenestemobilen sin i høst. Video: Christina H. Korneliussen Vis mer

En viktig diskusjon

Jegtvik forteller at hun selv ikke hadde reagert på bruken av ordet «sexy», men påpeker at det er fordi hun selv kjenner sammenhengen.

- Skjønner du likevel at noen reagerer?

- Jeg kan skjønne at andre reagerer og oppfatter det som flåsete, svarer Jegtvik.

På samme tid legger lederen vekt på at undersøkelsen skulle skape en diskusjon.

- Vi kan lære noe av nettopp dette - når vi likevel har tabbet oss ut. Det er viktig å diskutere hva som er riktig og hva som ikke er det, samt hva slags ord som er greit å bruke og ikke, sier Jegtvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer