- Spurte politiet om de var helt idioter

Her forteller den renvaskede 65-åringen om reaksjonen da han ble satt på glattcelle for Sigrid-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 65 år gamle avissjåføren og bilentusiasten var glad da siktelsen mot han i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i fjor sommer ble henlagt tirsdag.

I denne videoen forklarer om reaksjonen etter at det 10 måneder lange marerittet startet 3. september i fjor. Da ble han og en 38 år gammel mekanikerkompis fra Ålesund pågrepet av politiet i 65-åringens verksted på Kolbotn.

Tirsdag ble 38-åringen tiltalt for drapet, mens siktelsen mot 65-åringen ble henlagt.

Krever erstatning 65-åringen har allerede varslet erstatningssøkmål mot staten etter at livet er snudd opp ned på grunn av fengslingen og siktelsen som påtalemyndigheten nå har kommet til at det ikke finnes noe bevis for.

Kameratskapet med 38-åringen og verkstedjobbingen med han nesten hver dag etter at 16-åringen fra Østensjø i Oslo forsvant natt til 5. august i fjor, har snudd opp ned på livet til mannen som plutsetlig ble uten jobb da han ble arrestert.

- Nå lever jeg på kneip til åtte kroner og potetmos på tilbud til ei krone pakka. Det blir 50 øre dagen. Jeg har ikke råd til å kjøpe is, en gang. Gamle kamerater har ringt og spurt om jeg trenger å låne penger selv om jeg ikke har bedt om det.

-Jeg har svart at jeg ikke kan betale tilbake før jeg får erstatning eller dersom noen sjefer i VG eller noen andre ringer meg og spør om jeg vil begynne å jobbe igjen, sier mannen til Dagbladet.

 SØKSMÅL:  Etter 48 år i arbeidslivet, står 65-åringen uten inntekt etter at han ble pågrepet og siktet i Sigrid-saken. Han møtte Dagbladet i Oslo tirsdag etter henleggelsen. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET.
SØKSMÅL: Etter 48 år i arbeidslivet, står 65-åringen uten inntekt etter at han ble pågrepet og siktet i Sigrid-saken. Han møtte Dagbladet i Oslo tirsdag etter henleggelsen. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Hans advokater har ennå ikke satt størrelsen på erstatningskravet.

- En formening Han sier han har «en formening» om hva som har skjedd med 16-åringen, og at han tidlig reagerte på kompisens forklaring på frontskaden på bilen samme søndag som Sigrid forsvant - og før han selv hadde hørt om saken.

Men det vil han ikke forklare nærmere nå fordi han regner med å bli innkalt som vitne når drapssaken kommer for retten.