Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spurv ødela rekordforsøk

Veltet 23 000 dominobrikker - ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En spurv ga arrangørene av Dominodagen 2005 nesten-hjerteinfarkt i går, da den veltet brikkene i det som skal bli verdens lengste dominokonstruksjon.

Spurven fløy inn i FEC utstillingssenter i den nord-nederlandske byen Leeuwarden. Lite visste den om ansatte ved Endemol NV hadde jobbet i ukevis med å stille opp 4 321 000 dominobrikker i et skjørt verdensrekordforsøk. Egentlig var det den amerikanske sangerinnen Anastasia som skulle velte den første dominobrikken førstkommende søndag, i et direktesendt program på TV-kanalen SBS 6. Men fuglen kom henne altså i forkjøpet.

- Spurved veltet 23 000 av brikker. Heldigvis hadde vi 750 sikkerhetsbrikker bygget inn. Ellers kunne vi bare ha glemt hele verdensrekorden, sier arrangør Robin Paul Weijers til Expatica.

Da fuglen slo seg ned i et stille hjørne av hallen, ble den skutt av en person i et skadedyr-firma.

Nederlenderne har lang tradisjon i dominorekorder. De har den nåværende verdensrekorden fra 2004, med 3 992 397 brikker i ulike mønstre og konstruksjoner. TV-teamet kom også i Guinnes Rekordbok i 2002. Da jobbet hundre personer i åtte timer hverdag fra september til november med å sette brikkene. Kunstverket var 85 x 90 meter stort.

2001: Slik så det ut da nederlenderne ville ta verdensrekorden i Dominobygging i 2001. Siden har de hatt rekorden. Foto: EPA/ SCANPIX
2001: Slik så det ut da nederlenderne ville ta verdensrekorden i Dominobygging i 2001. Siden har de hatt rekorden. Foto: EPA/ SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!