Sputnik - en søppelmester

DRANGEDAL (Dagbladet): Sputnik er blant de beste i landet til å sortere søppel. I Drangedal krever nemlig kommunen at Sputnik leverer avfall i ni kategorier, og søpla henter kommunen selv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det tok et par måneder før jeg skjønte hva som skulle legges hvor, du kan skjønne det ble mye å holde styr på, sier Knut «Sputnik» Storbukås.

Men Sputnik har ikke noe annet valg. Hjemkommunen Drangedal har siden nyttår krevd at alt søppel leveres i ni ulike sekker og bokser. Dette koster hver familie 1200 kroner hver i årsavgift. Til gjengjeld blir alt hentet, slik at innbyggerne slipper å kjøre noe av søppelet selv. Kommunene har funnet ut at dette lønner seg i et område med lange avstander mellom husene.

Miljøinnsats

- Det er kjerringa Vivian som er best på dette med sortering, men jeg bærer nå ut noe søppel jeg også, og ungene er blitt riktig så flinke til å sortere ut, sier Sputnik, som er veldig tilfreds med å gjøre en ekstra søppelsortering for miljøet. - Da vi i 1994 kom i gang med å sortere i ni kategorier i Nissedal, mente vi at vi like godt kunne gjøre det skikkelig når vi først begynte. Ved nyttår innførte vi den detaljerte sorteringen i Drangedal og Åmli også. Noen innkjøringproblemer har det vært, men vi synes dette går bra, sier Bjørn Haugland i Indre Agder og Telemark avfallsselskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer