- KOM MED TRUSLER : Mannen i 65-årsalderen skal ha truet politiet et par dager før han ble skutt og drept etter en ny trusselepisode. Mannen skadet en politimann før han ble skutt. Seinere døde han av skadene på Sahlgrenska sykehus i Göteborg.  Foto: GT.SE
- KOM MED TRUSLER : Mannen i 65-årsalderen skal ha truet politiet et par dager før han ble skutt og drept etter en ny trusselepisode. Mannen skadet en politimann før han ble skutt. Seinere døde han av skadene på Sahlgrenska sykehus i Göteborg. Foto: GT.SEVis mer

«Spydmann» skutt og drept av svensk politi

48 timer etter at han ble tatt for trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/GT Expressen): En mann bevæpnet med et spyd forskanset seg i en leilighet i Göteborg-bydelen Partille, etter at han tidligere på lørdagen truet personalet inne på et kjøpesenter.

Reddet kvinne og barn Politiet lyktes i å redde en kvinne og et barn fra leiligheten, men en politimann fra beredskapsstyrken ble knivstukket av mannen.

- Han skal ha løpt ut av leiligheten. En politimann ble da knivstukket i hånda av mannen. Det var da vår patrulje åpnet ild, sier politiets pressetalsmann Peter Adlersson.

Mannen, som skal være i 65-årsalderen, døde seinere på sykehuset, skriver GT Expressen.

- Mannen hadde en slags maske på seg og sto og skrek på balkongen. Seinere kastet han kinaputter og det hørtes ut som en rekke skydd ble avfyrt før ambulansen kjørte bort med mannen. Vi er sjokkert, sier en nabo til GT.se.

Tatt torsdag 48 timer tidligere hadde politiet løsnet varselskudd etter at han hadde kommet med trusler fra en leilighetsbalkongen. Da ble mannen løslatt etter en natt i arresten.

På spørsmål om hvorfor mannen ble sluppet fri, svarer politisjef Robert Karlsson: 

- Jeg har ingen kommentar til det. Ingen mening om det. Man gjør sine juridiske vurderinger og de får påtalemyndigheten svare for.

Tredje gang Skuddramaet i 11.30-tida i dag er tredje gang på en uke politiet har løsnet skudd i Göteborg-området. Forrige lørdag ble et gjengmedlem beskutt. Dagen etter skjøt politiet en mann i forbindelse med en biljakt.

Ifølge GT skal politimannen som ble knivstukket, bare ha pådratt seg lettere skader.