Nederland

Spyler ned demonstranter med vannkanon

Fredag kveld brukte nederlandsk politi vannkanon for å oppløse sinte coronademonstranter etter at regjeringen kunngjorde at landet går inn i en ny nedstenging.

DEMONSTRASJON: Nederlandsk politi brukte vannkanoner mot coronademonstranter i Haag, melder AFP. Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

Etter at Nederland har sett en kraftig økning i antall coronasmittede den siste tida, har regjeringen besluttet å iverksette en ny delvis nedstenging over hele landet. Nedstengingen skal vare i tre uker.

Dette kunngjorde Nederlands statsminister Mark Rutte på en pressekonferanse fredag kveld.

– Det blir et hardt slag i noen uker fordi viruset er overalt, i hele landet, i alle sektorer og i alle aldre, forteller Rutte.

Allerede fra lørdag må butikker og serveringssteder, med unntak av matbutikker, stenge fra klokken 19.00. Samtidig rådes befolkningen til å begrense antall gjester på besøk til fire, samt å jobbe hjemmefra så mye som mulig.

Dette fikk flere nederlendere til å reagere kraftig.

Brukte vannkanon

En voldsom demonstrasjon mot den delvise corona-nedstengingen oppstod i byen Haag seinere samme kveld som Rutte annonserte den nye nedstengingen.

BESKYTTET: Politiet rustet seg med hjelm og skjold under de voldsomme demonstrasjonene. Foto: Jeroen Jumelet / AFP
BESKYTTET: Politiet rustet seg med hjelm og skjold under de voldsomme demonstrasjonene. Foto: Jeroen Jumelet / AFP Vis mer

Politiet så seg nødt til å bruke en vannkanon for å oppløse demonstrantene da de havnet i et sammenstøt utenfor justis- og sikkerhetsdepartementet i Haag. Demonstrantene skal blant annet ha kastet stein og fyrverkeri, melder AFP.

Politiet i byen sier på Twitter at dette grepet var for å gjenopprette offentlig orden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer