Nederland

Spyler ned demonstranter med vannkanon

Fredag kveld brukte nederlandsk politi vannkanon for å oppløse sinte coronademonstranter etter at regjeringen kunngjorde at landet går inn i en ny nedstenging.

DEMONSTRASJON: Nederlandsk politi brukte vannkanoner mot coronademonstranter i Haag, melder AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at Nederland har sett en kraftig økning i antall coronasmittede den siste tida, har regjeringen besluttet å iverksette en ny delvis nedstenging over hele landet. Nedstengingen skal vare i tre uker.

Dette kunngjorde Nederlands statsminister Mark Rutte på en pressekonferanse fredag kveld.

– Det blir et hardt slag i noen uker fordi viruset er overalt, i hele landet, i alle sektorer og i alle aldre, forteller Rutte.

Allerede fra lørdag må butikker og serveringssteder, med unntak av matbutikker, stenge fra klokken 19.00. Samtidig rådes befolkningen til å begrense antall gjester på besøk til fire, samt å jobbe hjemmefra så mye som mulig.

Dette fikk flere nederlendere til å reagere kraftig.

Brukte vannkanon

En voldsom demonstrasjon mot den delvise corona-nedstengingen oppstod i byen Haag seinere samme kveld som Rutte annonserte den nye nedstengingen.

Politiet så seg nødt til å bruke en vannkanon for å oppløse demonstrantene da de havnet i et sammenstøt utenfor justis- og sikkerhetsdepartementet i Haag. Demonstrantene skal blant annet ha kastet stein og fyrverkeri, melder AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.