Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spylte den nyfødte ned i do

Redningsmannskapene trodde knapt hva de så.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har fått kallenavnet Xiaoxiao (Bittelille), og har allerede opplevd sitt livs drama. Et drama som nå er blitt en av de store adventshistoriene som går verden rundt.

Minutter etter fødselen skal den lille gutten ha blitt spylt ned i do, kanskje av sin egen mor, og forsvant i avløpet. En forbipasserende hørte så spedbarnsgråt fra kloakken under gata, og ringte redningstjenesten. Da redningsarbeiderne fjernet et kumlokk, fant de lille Xiaoxioa liggende på ryggen i vann i et lite og trangt kloakkrør.

Navlestrengen på Hendelsen fant sted i Suide i den kinesiske provinsen Shaanxi. Selv om den kan virke utrolig, skal det hele være en julehistorie fra virkeligheten.

- Det ble et kappløp med tida fordi noen kunne ha trukket ned eller helt noe i kloakken. Eller babyen kunne blitt snudd og havnet med ansiktet ned i det skitne vannet og druknet. Samtidig ville vi ikke slå i stykker avløpsrøret fordi også det kunne skade eller drepe babyen. Derfor måtte vi bruke ulike verktøy for lirke ham mot åpningen og trekke ham ut, sier brannleder Li Zhi til kinesiske medier.

- Han hadde fremdeles navlestrengen hengende. Den bar preg av å ha blitt kuttet på en slurvete måte, sier han.

Ifølge kinesiske medier har politiet startet jakten på moren. Politiet påpeker at det ikke er første gang uønskede barn har endt på denne måten.

«Baby 59» I mai i fjor gikk en liknende historie verden rundt, der brannmannskaper reddet en baby som var fastklemt i kloakkrøret til et offentlig toalett i Jinhua i Zhejiang-provinsen i Kina. Dette barnet fikk navnet «Baby 59» etter nummeret på kuvøsen den fikk.

Til tross for at disse historiene handler om hvordan barna ble reddet, tegner de et dystert bilde over et av Kinas mørke sider.

TRANG FØDSEL: Redningsmannskapene måtte bruke verktøy for å lirke den lille babyen ut av avløpsrøret. Foto: CEN / All Over Press
NYFØDT: Det lille nurket var nyfødt, og hadde fremdeles navlestrengen hengende. Foto: CEN / All Over Press
USKADD: På sykehuset kunne legene konstatere at barnet var helt uskadd, og frisk som en fisk. Foto: CEN / All Over Press
NAVN: Den lille gutten har foreløpig fått navnet Xiaoxiao, som kan oversettes til 'bittelille' Foto: CEN / All Over Press
JULESTJERNE: Historien om den nyfødte går nå verden rundt. Foto: CEN / All Over Press
JAKTER MOR: Politiet forsøker nå å finne moren, som kan ha komplikasjoner etter fødselen. Men som også kan forvente straff. Foto: CEN / All Over Press
NYTT LIV: Xiaoxiaos drama er blitt en julehistorie fra virkeligheten. Foto: CEN / All Over Press
FRISK: Han tar til seg melk, og er i dag lykkelig uvitende om sin dramatiske start på livet. Foto: CEN / All Over Press
NYE VENNER: Det lokale brannvesenet har nå meldt seg frivillig til å ta seg av den lille gutten, frem til myndighetene finner familien - eller en familie som vil ha den største julegave en kan få. Foto: CEN / All Over Press

Siden 1971 og fram til i fjor ble det foretatt 336 millioner aborter og 222 millioner steriliseringer i Kina. Dette er offisiell statistikk. Bak de nakne tallene skjuler det seg ufattelige tragedier i den såkalte ettbarnspolitikkens navn.

Frisk og uskadd Hvilken skjebne som venter lille Xiaoxiao vites ikke. Han ble fraktet til sykehus, vasket, matet og undersøkt. Til all lykke skal han være helt uskadd og frisk som en fisk.

- Barnet overlevde dramaet overraskende nok uten en skramme. Jeg har ikke opplevd et liknende tilfelle der et barn har overlevd å bli spylt ned i do, sier Li Zhiping, legen som behandlet barnet.

Nå er det brannmannskapene som reddet barnet som foreløpig tar seg av gutten. De meldte seg frivillig som «fosterforeldre» inntil politiet finner guttens familie, eller et annet trygt hjem for den lille.

SPYLT NED I DO: Politi og redningsmannskaper mistenker at mor spylte den lille gutten ned i do like etter fødselen. Slik lå han da redningsmannskapene løftet bort kumlokket. Bare flaks førte til at gutten ikke druknet eller ble dratt videre inn i kloakken av et nytt vannskyll. Foto: CEN / All Over Press
SPYLT NED I DO: Politi og redningsmannskaper mistenker at mor spylte den lille gutten ned i do like etter fødselen. Slik lå han da redningsmannskapene løftet bort kumlokket. Bare flaks førte til at gutten ikke druknet eller ble dratt videre inn i kloakken av et nytt vannskyll. Foto: CEN / All Over Press Vis mer
REDDET: Guttens egne redningsmenn i det lokale brannlaget fungerer nå som reserveforeldre for lille Xiaoxiao.
REDDET: Guttens egne redningsmenn i det lokale brannlaget fungerer nå som reserveforeldre for lille Xiaoxiao. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media