Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spylte ikke Koranen i do

Newsweek legger seg flat og trekker en artikkel om at forhørsledere på Guantanamo-basen skyldte Koranen ned i toalettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det seriøse nyhetsmagasinet skrev at Koranen ble spylt ned i do for å få mistenkte islamske terrorister til å snakke. Da artikkelen ble kjent i Afghanistan, Pakistan og Bangladesh ble det bråk.

Ifølge amerikanske myndigheter skal minst 17 personer ha blitt drept i uroligheter.   - Newsweeks oppslag har hatt tragiske konsekvenser. Folk har blitt drept, og USAs anseelse har blitt skadet, sier pressetalsmann Scott McClellan i Det hvite hus.

Utenriksminister Condoleezza Rice beskriver oppslaget som «grusomt».

Bekreftet

-  Vi besluttet å trykke artikkelen basert på opplysninger fra sikre kilder. Newsweek fikk bekreftet opplysningene. Vår kilde forklarte at regjeringen hadde funnet bevis for at forhørsledere på Guantanamo-basen hadde skyldt ned Koranen i toalettet, for å få dem som ble avhørt til å snakke, sier redaktør Mark Whitaker.

Ødeleggende

-  Kilden sier nå at han likevel ikke kan garantere at dokumentet han hadde sett handlet om Koranen, toalettet og Guantanamo-basen, sier han.

Derfor valgte Newsweek i går å trekke artikkelen som ble publisert 1. mai. Redaktørenes håndtering av skandalen karakteriseres som ødeleggende for magasinet.

-  Newsweek har nå virkelig et troverdighetsproblem, sier mediestrateg Robert K. Passikoff til avisa New York Times.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!