Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spytt, hår og hudrester skal felle 55-åringen

Det er DNA-bevisene politiet har mot den antatte Lommemannen (55).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Har du tips eller opplysninger Dagbladet kan ha nytte av i Lommemannen-saken? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

(Dagbladet.no): Politiet har siktet 55-åringen fra Bergen i til sammen 11 forhold.

I fem av sakene har politiet DNA-bevis mot han. Dagbladet kan i dag avsløre at politiets DNA-beviser i første rekke stammer fra spytt og hår. Etter det Dagbladet har grunn til å tro, har politiet også hudrester i bevismaterialet.

Sakene politiet har DNA-bevis i er fra Oslo i 1995, Trondheim i 2003 og fra tre steder i 2006 - på Jevnaker, i Odda og i Førde.

Politiet skal ikke ha sikret DNA-spor gjennom sæd.

I de seks andre tilfellene han er siktet for er det vitneobservasjoner, kredittkortbruk, signaler fra mobiltelefon og observasjoner av bilen hans som gjør seg tellende.

Politiet ved påtaleansvarlig Jorid Kile Berg, sier hun ikke kan kommentere opplysningene.

Taus på grunn av avhør
- Jeg kan ikke kommentere hva slags bevis vi har mot ham. Det har sin grunn i forhold til eventuelle avhør av siktede, sier Berg til Dagbladet.no.

Forsvarer Tor Erling Staff sa etter fengslingsmøtet i går at klienten hans ikke kommer til å la seg avhøre med det første.

- Jeg tror egentlig han vil forklare seg, men jeg råder ham til å la være. Kjenner jeg meg selv rett skal det veldig mye til før jeg endrer mening, sa Staff.

Den siktede 55-åringen ble i går varetektsfengslet i fire nye uke, men ikke helt slik politiet ønsket.

DNA-BEVIS: Politiet mener mannen på overvåkningsbildet er Lommemannen og den 55 år gamle mannen fra Bergen. I fem av sakene har de DNA-bevis - først og fremst basert på hår, spytt og hudrester. FOTO: Politiet
DNA-BEVIS: Politiet mener mannen på overvåkningsbildet er Lommemannen og den 55 år gamle mannen fra Bergen. I fem av sakene har de DNA-bevis - først og fremst basert på hår, spytt og hudrester. FOTO: Politiet Vis mer

Dommer Harald B. Anderssen opphevet brev- og besøkskontrollen mot ham, noe politiet anket på stedet.

Les også: - Vil se naturprogrammer

Usikkert når anken avgjøres
- Det gjenstår å se når anken vil bli avgjort. Jeg har til i morgen å skrive den, så går den videre i systemet. Det gjenstår også å se om advokat Staff vil kommentere den. Så om det blir i slutten av denne uka eller i neste, er usikkert, sier Berg.

Dommer Anderssen ga også uttrykk i sin kjennelse i går at politiet må få opp farten i etterforskningen.

Politiet håper å kunne holde 55-åringen varetektsfengslet fram til en eventuell rettssak, som foreløpig er umulig å fastslå når kan skje. Men retten ga i går signaler om at de må komme opp med noe mer for å kunne holde ham fengslet.

Retten mener for eksempel at det ikke er noe fare for bevisforspillelse i saken lenger, et poeng politiet legger mye av fengslingsgrunnlaget sitt i.

Vanskelig å si bevis
Nå håper de å kunne knytte ham til flere av de 150 overgrepssakene han er mistenkt for.

- Hvordan skal dere klare det?

- Med bevis! svarer Berg kort.

- Hva slags bevis da?

image: Spytt, hår og hudrester skal felle 55-åringen

- Det kan være mange ting, men dersom noen kan plassere ham til steder vi mener han har vært er det fint. Eller det kan være fotokonfrontasjonene vi skal sette i gang med. Det er foreløpig vanskelig å si hva, men vi trenger en helhet av beviser for å klare det, sier hun. 

Jorid Kile Berg håper de kan komme i gang med konfrontasjonene i løpet av uka eller tidlig neste uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media