Rødt-profil sint på justisministeren

- Spytter på det norske flagget

Justisministerens tale på frigjøringsdagen får det til å koke på venstresiden. Rødts Mimir Kristjansson mener Jøran Kallmyr spytter på flagget, mens Aps Anniken Huitfeldt kaller det hele uverdig og unorsk.

PROVOSERT: Rødts Mimir Kristjánsson ble forbanna da han hørte hva justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sa i en tale på frigjøringsdagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PROVOSERT: Rødts Mimir Kristjánsson ble forbanna da han hørte hva justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sa i en tale på frigjøringsdagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble så sur da jeg så det, at jeg hadde lyst til å si: Kan vi ta dette utenfor?

- Du hadde lyst til å gi ham en på trynet?

- Ja, rett og slett. Det sier jeg med glimt i øyet, selv om Erna Solberg nok ikke ville brukt akkurat de ordene, sier Kristjansson.

Etter Siv Jensens mye omtalte utfall mot «disse jævla sosialistene» på landsmøtefesten til Frp i helga, skulle det ikke gå mange dagene før en ny Frp-profil klarte å opprøre landets sosialister.

- Frihet mot sosialisme

Under markeringen av frigjøringsdagen på Jørstadmoen 8. mai snakket nemlig justisminister Jøran Kallmyr (Frp) om «frihet mot sosialisme».

Det var i en passasje der han snakket om opprettelsen av NATO etter den andre verdenskrig at ordene falt:

- Den kalde krigen var preget av ideologiske motsetninger. Demokrati mot diktatur. Frihet mot kommunisme og sosialisme, sa justisministeren ifølge NTB i sin tale.

Det var avisa Gudbrandsdølen Dagningen som omtalte saken først.

- Ikke til å holde ut

- At en Frp-er skal belære norske sosialister og kommunister om kampen mot nazismen og vri den til en kamp mot sosialismen, er ikke til å holde ut, tordner Kristjansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer