Spyttet på Kleppe

I det Vidar Kleppe og Jan Simonsen forlot Youngstorget krasjet de sammen med den antirasistiske organisasjonen AFA. Skjellsordene haglet, og en av antifascistene spyttet på Kleppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens en gruppe på vel 30 personer brølte ut hva f..n gjør du her til Kleppe, sank Kleppe sammen, og begynte å skynde seg framover i toget. To av antifascistene var så nærgående at deres egne måtte dra dem unna Kleppe. Ingen av antifascistene ville snakke med Dagbladet.no etter hendelsen, men gjorde det klart at de mente Kleppe ikke hadde noe i et tog mot rasisme å gjøre.

Ventet ikke bråk

Før demonstrasjonen skulle starte sa Kleppe til Dagbladet.no at han ikke ventet bråk.

- Jeg tror at alle kommer hit i dag for å ta avstand fra det som skjedde i Holmlia. Jeg tror ingen vil benytte dagens arrangement til å støte andre, sa Kleppe. En av halvtime senere viste det seg at håpet om å slippe bråk brast.

Kleppe og Simonsen kom sammen til Youngstorget, og noen av de første de støtte på var en middelaldrene dame som ga klart uttrykk for at Kleppe ikke var velkommen.

- Du har ingenting her å gjøre. Det er så falskt at du er her. Ditt parti er med på å gjøre folk nervøse, og jeg har ingen respekt for deg, skrek damen til Kleppe.

Kleppe på sin side repliserte at han var mot rasisme, og at han gjerne ville markere sin avsky mot drapet i Holmlia.

Etter hvert løste situasjonen seg med at flere meddemonstranter gjorde det klart at alle var velkommen.

Etter det fikk Kleppe og Simonsen være i fred, og Kleppe sa at han følte seg vel etter at appellene var lest opp.

- Det har vært bra og være her, og nå skal vi gå i tog.

Men for som så mange andre ble det først en halvtimes ventetid før Kleppes del av toget kom seg ut fra Youngstorget. Uheldigvis for Kleppe havnet han og Simonsen midt i gjengen av antifascister som var med i fakkeltoget.

- KOM DEG VEKK, KOM DEG VEKK, lød de taktfaste ropene fra et tredvetalls antifascister som ikke la noe i mellom for å vise sin avsky. Noen av antifascistene gikk helt opp i ansiktet på Kleppe, viste ham fingeren og gjorde det klart at hatet var for sterkt til noen forsoning på en dag som i dag.

Kleppe og Simonsen kom seg raskt vekk fra gruppen, etter å holdt ut noen minutter med skjellsord. Etter det trakk Kleppe og Simonsen seg tilbake til Stortinget.

SINT: - Dette er falskt. Du har ingenting her å gjøre, sier kvinnen til Kleppe.Foto: JON TERJE H. HANSEN