Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spyttet verdensrekord

To sveitsere knuste verdensrekorden i spytting av kirsebærsteiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det årlige kirsebærsteinspyttingsverdensmesterskapet arrangert i Sveits. Og ingen ringere enn favorittene Conchita Kohler og Thomas Steinhauer hentet mestertittelen tilbake til hjemlandet etter at de banket de regjerende amerikanske verdensmestrene.

Conchita Kohlers nye verdensrekord for kvinner lyder på 19,01 meter. Thomas Steinhauer fyrte av en kirsebærstein som landet på formiddable 25,22 meter.

De forrige rekordene var henholdsvis 16,49 og 24,42.

De offisielle verdensrekordene ble ifølge Reuters godkjent av Formann Lucien Mosiman i det mektige Sveitsiske kirsebærsteinspyttingforbund. Forbundet teller 600 medlemmer.

Det arrangeres fem-seks årlige mesterskap i kirsebærsteinspytting i Sveits. Hvert mesterskap har mellom 500 og 1500 deltakere. De strenge konkurransereglene krever at deltakerne på spise kirsebæret før de spytter, og de mest ivrige deltakerne kan spise opp til 50 kirsebær under en konkurranse.

KIRSEBÆR: Det var kanskje bær av denne typen som deltakerne i verdensmesterskapet måtte spise før de spyttet.