Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spytting forbudt i Lillesand

Pass deg hvis du skal til Lillesand i sommer! Hvis du spytter tyggisklysa ut på gata, kan det koste penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Lillesand bestemte bystyret seg i går for å gjøre det straffbart å spytte på gata, skriver

Fædrelandsvennen.

Bystyret har også forbudt båte tyggis-spytting og sneip-kasting på gata. Snusere som prøver å kvitte seg med snusklumpen på et gatehjørne, kan regne med at forbudet gjelder dem også.

Ikke hørt om liknende

Spytteforbudet kom opp da bystyremedlemmene diskuterte politivedtektene og avsnittet om tilgrising på offentlig sted. Dermed foreslo Ap-representanten Anne Grete Hvalryg like godt å tilføye noen ekstra punkter om spytting i vedtektene, og resten av bystyret sluttet enstemmig opp om innholdet. En Høyre-representant var så begeistret for forslaget at han til og med takket Aps kvinne for at hun kom med ideen.

I Lillesand kommune ler de ansatte forsiktig når Dagbladet.no ringer.

- Åssen skal de få det til, politiet? spør en blid dame.

- Jeg har ikke hørt om noe liknende i Norge, men kanskje i Singapore. Men der vet jeg ikke om de har det i politivedtektene, sier spesialrådgiver Rune Berge i kommunen.

Skal godkjenne spytteforbud

Nå skal spytteforbudet sendes til Politidirektoratet for godkjenning. Hvis direktoratet aksepterer forslaget, trer loven i kraft. Da vanker det bøter eller fengsel på inntil tre måneder for den som - bevisst eller ubevisst - spytter i Lillesands gater.

Fra før har bystyret i Lillesand forbudt hester å bruke lysløypa.