Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spytting og biting, fyll med motorsag og opera på full guffe

Natt til søndag har vært travel for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag har vært travel for lovens lange arm. Fyll, vold, utforkjøringer, ufinheter og musikk som har forstyrret natteroen er gjennomgangsmelodien.

I Trondheim var det så mye slåssing at politiet nesten mistet oversikten.

- Ei travel natt i sentrum. Over gjennomsnittet mange meldinger om slagsmål. Mange har nok ringt politiet uten å få svar. Det beklager vi, skriver operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Ingen er blitt alvorlig skadd, men vi har bra med folk i arresten. 15 personer er nok litt over gjennomsnittet, men de fleste av dem er nok snille når de er edru, sier Kimo til NTB.

Kanskje gjelder det også mannen som ble anmeldt etter at han tisset på en politibil i Nordre gate. I Vestfold ble en 20-åring forøvrig pågrepet for å ha både spyttet og bitt polititjenestemenn.

Ikke alkoholfritt Flere steder landet rundt har folk ufrivillig måttet teste ut politiets overnattingsmuligheter. Rogaland politidistrikt melder om elleve personer i arresten.

I Egersund ble en 33 år gammel mann satt i arresten etter både å ha vist fram sine edlere deler og sparket en vakt på et utested.

I svært mange tilfeller er folk blitt bortvist fra sentrum på grunn av beruselse, vold, trusler og ordensforstyrrelser. I Vefsn på Helgeland var alkoholinntaket høyt, selv om det i utgangspunktet kanskje ikke var meningen.

- Politiet avslutter rusfritt arrangement på Remmahuset på grunn av berusede ungdommer og medbrakt alkohol, kunne Helgeland politidistrikt fortelle i 01-tida.

Opera og motorsag Noen har festet hjemme, og i Elverum ble det for mange ekstra vanskelig å sove da en nabo forstyrret natteroen med svensk opera gjallende ut av høyttalerne.

- Mann i 50 åra spilte Jussi Bjørling så høyt at natteroen ble forstyrret. Pålagt musikktaushet, opplyser Hedmark politidistrikt.

I Skien ble en mann i 50-åra pågrepet etter å ha vært utagerende mot familiemedlemmer. Politiet forteller at den berusede mannen var utstyrt med motorsag da de fant ham.

I Alta sentrum fikk politiet melding fra bekymrede personer om at de hadde sett en person med våpen, men det hele viste seg å være filminnspilling med naturtro plastvåpen. Filmingen ble imidlertid stanset, opplyser Vestfinnmark politidistrikt.

Bil på taket Mange steder har både menn og kvinner sittet bak rattet i alkoholpåvirket tilstand. Andre har kjørt med sommerdekk på vinterføre, og andre igjen har kjørt av veien.

Asker og Bærum politidistrikt forteller blant annet om vitner som klokken 2.30 så en personbil som grisekjørte i Bærum. Bilen havnet på taket og to gutter ble observert løpende fra stedet.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook