Sörbö: - Jeg var aldri redd

Fredag kom John Sörbö hjem til Norge, etter å ha sittet tre uker i fangenskap i et militærfengsel i Sudan.

TILBAKE I NORGE: Fredag kom John Sörbö hjem til Norge, etter å ha sittet tre uker i fangenskap i et militærfengsel i Sudan. Han ble pågrepet 28. april da han var på et fem dagers rutineoppdrag i Sør-Sudan for å kvalitetsikre et mineryddingsprosjekt. Her fra ankomsten på Gardermoen. Foto: Eivor Eriksen / Norsk Folkehjelp
TILBAKE I NORGE: Fredag kom John Sörbö hjem til Norge, etter å ha sittet tre uker i fangenskap i et militærfengsel i Sudan. Han ble pågrepet 28. april da han var på et fem dagers rutineoppdrag i Sør-Sudan for å kvalitetsikre et mineryddingsprosjekt. Her fra ankomsten på Gardermoen. Foto: Eivor Eriksen / Norsk Folkehjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Sörbö ble pågrepet 28. april da han var på et fem dagers rutineoppdrag i Sør-Sudan for å kvalitetsikre et mineryddingsprosjekt.

Det var etter å ha inspisert en vei til en flyktningleir ikke langt fra grensa til Sudan, at den erfarne minerydderen til Norsk Folkehjelp ble stanset av et hundretalls militssoldater.

Nå er Sörbö satt fri og er tilbake i Norge.

Geværkolbe i hodet - De blokkerte oss foran og bak med to pickuper og skjøt i været med maskingevær. Vi fikk relativt røff behandling før de satte bind for øynene våre og førte oss bort, sier Sörbö.

Han forteller til Dagbladet at han aldri var redd for sitt eget liv var i fare.

- Jeg fikk et slag fra en geværkolbe i hodet som tok trommehinnen min. Så holdt de et geværløp mot nakken. Det var ikke særlig behagelig, men jeg var aldri redd for mitt eget liv sier han.

Tenkte på familien Sörbö, en britisk, en sørsudansk og en sørafrikansk kollega ble sittende tre uker isolert i et militærfengsel i Sudans hovedstad før de ble løslatt. Først etter fem dager fikk de besøk av norske diplomater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer