Srebrenica-ofre kjørt gjennom Sarajevo

505 ofre for Srebrenica-massakren som nylig ble identifisert, ble lørdag kjørt gjennom sentrum av Sarajevo. Hundrevis av pårørende var møtt frem for å ta farvel med ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stille gråt og bønn fylte gatene i Sarajevo, da lastebilene med ofrenes kister stanset foran den bosniske presidentens kontor i sentrum av byen. Kistene var på vei fra et likhus i Visoko i det sentrale Bosnia, til Srebrenica der de vil bli begravd tirsdag – på 11-årsdagen for massakren, som fant sted i juli 1995. Omkring 8.000 bosniske muslimer ble systematisk drept i massakren.

Mannen som er utpekt som den ansvarlige for ugjerningen, Radko Mladic, er fremdeles ettersøkt for krigsforbrytelser.

– Jeg er her på grunn av min fetter Aziz. Han er på en av lastebilene, sier Sabra Kolenovic, som selv overlevde Srebrenica-massakren.

Blant dem som var til stede under markeringen var Venezuelas tidligere FN-ambassadør, Diego Arria, som var vitne til massakren og som forsøkte å få verdenssamfunnet til å reagere.

(ANB)

SISTE FARVEL MED SØNNEN: Rejha Ademovic, 60, mistet sin 15 år gamle sønn i Srebrenica-massakren. Foto: Hidajet Delic/AP/Scanpix
SISTE FARVEL MED SØNNEN: Rejha Ademovic, 60, mistet sin 15 år gamle sønn i Srebrenica-massakren. Foto: Hidajet Delic/AP/Scanpix Vis mer
Srebrenica-ofre kjørt gjennom Sarajevo