Sri Lanka: - Respekterer våpenhvilen

Lederne for de tamilske LTTE-opprørerne vil opprettholde våpenhvilen på Sri Lanka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
 • Les om det politiske maktspillet på Sri Lanka

 • Bakgrunn for konflikten

  Uttalelsene kom da de norske utsendingene, statssekretær Vidar Helgesen og spesialrådgiver Erik Solheim, torsdag møtte de såkalte tamiltigrenes øverste leder, Velupillai Prabhakaran.

  - Våre løfter om å overholde våpenhvilen og fortsette fredsprosessen og forhandlingene står fast, skal Prabhakaran ha sagt til Helgesen og Solheim under samtaler i den LTTE-kontrollerte byen Kilinochchi nord på Sri Lanka.

  Garantier

  Men Prabhakaran skal også ha bedt nordmennene om garantier for at våpenhvilen blir respektert fra regjeringshærens side, til tross for den politiske krisen i Colombo.

  - Vår nasjonale leder uttrykte bekymring over maktkampen i Colombo som destabiliserer hele fredsprosessen, sa leder for LTTEs politiske gren, S.P. Tamilselvan, til journalister etter det timelange møtet.

  - Han sa til nordmennene at det bør være politisk stabilitet i Colombo for at fredsforhandlingene kan fortsette. Vi ønsker ikke krig, tilføyde Tamilselvan.

  Helgesen og Solheim reiste til Kilinochchi med helikopter og ble i stor fart brakt videre til et hemmelig møtested for samtaler med Prabhakaran. Han er LTTEs nærmest enerådige leder og har ikke vært ute av det LTTE-kontrollerte området nordøst på Sri Lanka på mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer