Sri Lanka ber Saudi-Arabia om å ikke steine kvinne for utroskap

- Vi har satt våre advokater på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I august ble en 45 år gammel srilankisk kvinne dømt til døden ved steining i Saudi-Arabia.

Dette etter at hun skal ha sagt seg skyldig i utroskap, skriver Reuters.

- Hun har sagt seg skyldig fire ganger, men vårt utenriksdepartement har satt advokater på saken for å få omgjort dommen, sa Upul Deshapriya om dommen fredag.

Var fremmedarbeidere i Riyadh Han representerer den srilankiske staten som, ifølge Reuters, nylig har kastet seg inn i saken der også en annen kvinne fra Sri Lanka er dømt til 100 piskeslag.

De to skal ha vært fremmedarbeidere i hovedstaden Riyadh før de ble dømt av Saudi-Arabias rettsvesen.

- Vi holder samtaler med Saudi-Arabia på et diplomatisk nivå, sier Upul Deshapriya ifølge Reuters.

Nyhetsbyrået har ikke lyktes i få noen uttalelse fra Saudi-Arabia om de vurderer å omgjøre dommen.

Har henrettet sri-lankere før Hvis de følger den opp, er det ikke første gangen Saudi-Arabia straffer srilankiske statsborgere.

I 2013 ble en hushjelp halshogget for å ha drept et spedbarn hun passet på, skriver Reuters. Dette etter å ha avslått klager fra regjeringen til Sri Lanka.

Er sentrale i FN Saudi-Arabia er for øyeblikket medlem av FN's menneskerettighetsråd.

Tidligere i år ble også Saudi-Arabias ambassadør til FN i Geneve, Faisal bin Hassan Trad, utnevnt som leder av en gruppe uavhengige eksperter i FNs menneskerettighetsråd.

Dette på tross av at et bredt utvalg av forbrytelser straffes med døden i landet, deriblant frafall fra islam, skriver Amnesty.

Dømte poet til døden Det siste var også argumentet da en saudi-arabisk domstol i forrige uke dømte den palestinske poeten Ashraf Fayadh til døden.

Bekjente av palestineren mente at han blir straffet fordi han har lagt ut en video som viser det religiøse saudi-arabiske politiet idet de pisker en mann på offentlig sted, skriver The Guardian.

- Jeg var virkelig sjokkert, men det var forventet. Men jeg har ikke gjort noe som fortjener dødsstraff, sier palestineren selv til den britiske avisa.

Blogger kan bli benådet I et lignende tilfelle kan bloggeren Raif Badawi bli benådet etter massivt press, skriver Aftenposten.

Badawi ble dømt til 10 års fengsel og 1000 piskeslag for å ha krenket islam i bloggen han skriver.

Etter at han fikk 50 piskeslag i januar har Saudi-Arabia imidlertid utsatt straffen av helsemessige årsaker, ifølge Aftenposten som i dag melder at Badawi kan bli løslatt.

- En benådningsprosess er i gang, uttalte den sveitsiske utenriksministeren, Yves Rossier, lørdag etter et offisielt besøk i Saudi-Arabia denne uken, ifølge avisa.