- Sri Lanka bomber sykehus

Hevder menneskerettighetsgruppe.

BOMBET SYKEHUS: Human Rights Watch anklager Sri Lanka for å ha bombet flere sykehus nord på øya. 50.000 mennesker er fanget i kampene mellom Tamiltigrene og regjeringshæren. Foto: REUTERS/SCANPIX
BOMBET SYKEHUS: Human Rights Watch anklager Sri Lanka for å ha bombet flere sykehus nord på øya. 50.000 mennesker er fanget i kampene mellom Tamiltigrene og regjeringshæren. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Menneskerettighetsgruppa Human Rights Watch anklager Sri Lanka for å bombe sykehus nord på øya.


Organisasjonen krever at de ansvarlige må stilles for en internasjonal domstol. Forrige uke meldte lokalt helsepersonell om at minst 64 mennesker mistet livet i et granatangrep i da et sykehus ble truffet av regjeringshærens granater.

Kritikken kommer midt i det som ifølge srilankiske myndigheter er et siste oppgjør med opprørsgruppa Tamiltigrene (LTTE). Regjeringssoldater forserte fredag enda en av LTTEs forsvarslinjer på den smale kyststripen der den tamilske geriljaen fortsatt holder stand.

Opptil 50.000 mennesker er klemt mellom frontlinjene.

Norske diplomater var for få år siden med på å fremforhandle en våpenhvile mellom partene, men forhandlingene om en fredsavtale brøt sammen i 2003. Kampene brøt ut igjen for fullt i 2006.

(NTB)