- Sri Lanka har holdt verden for narr

FN-resolusjon vil stoppe tomme løfter og forsikringer om å undersøke tidligere overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sri Lanka har for første gang siden borgerkrigen fått en FN-resolusjon mot seg. På høy tid, mener norsk advokat og menneskerettsforkjemper.

- Med vedtaket har man brutt med en historikk hvor Sri Lanka har sluppet unna verdenssamfunnets søkelys ved å gi tomme løfter og forsikringer om å undersøke overgrep, sier visegeneralsekretær Jan Borgen i International Commission of Jurists (ICJ) i Genève til NTB.

Han mener at overgrepene på Sri Lanka har kunnet fortsette etter at krigen mot Tamiltigrene tok slutt for tre år siden, og uten at overgriperne har risikert å bli straffet. Nå håper han på en endring.

Resolusjonen ble vedtatt i FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) torsdag, med 24 mot 15 stemmer. Åtte land avsto fra å stemme.

Må granske I resolusjonen blir Sri Lanka bedt om å gjøre troverdige forsøk på å granske anklager om at det ble begått menneskerettighetsbrudd under borgerkrigen, som endte med en blodig offensiv for tre år siden der titusener av mennesker ble drept.

Landet blir også bedt om å gjøre mer for å skape forsoning med landets tamilske minoritet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer