Sri Lanka: Nytt slag mot fredsforhandlingene

Colombo (NTB-AFP): Fredsforhandlingene i Sri Lanka, med Norge som mekler, har fått et nytt slag i ansiktet, etter at De tamilske tigrene stilte klare betingelser overfor den norske ambassadøren i Sri Lanka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tamiltigrene krever våpenhvile og opphevelse av forbudet mot organisasjonen før det blir aktuelt med fredsforhandlinger. Kravene ble framsatt da Norges ambassadør Jon Westborg krysset frontlinja i Sri Lanka fredag og besøkte en av separatistorganisasjonen LTTEs hovedbaser Wanni i helgen.

De tamilske tigrene gjorde det klart overfor Westborg at de ikke vil sette seg til forhandlingsbordet som en ulovlig organisasjon.

Den tamilske separatistbevegelsen gjentok også betingelsen om lettelser i de økonomiske sanksjonene mot dem.

Det fortalte Jon Westborg til srilankiske myndigheter og diplomater da han returnerte til hovedstaden Colombo lørdag.

Sri Lankas myndigheter lettet på den økonomiske blokaden av de tamilskkontrollerte områdene i uken som gikk, men De tamilske tigrene fortalte den norske ambassadøren at lettelsene ikke var tilstrekkelige.

Møtte LTTEs politiske gren

Det ble tidligere meldt at Westborg møtte Tigrenes leder, Velupillai Prabhakaran, men dette ble senere dementert. Derimot møtte han sjefen for LTTEs politiske gren, Thamil Chelvam, som satte fram kravene om at regjeringen skal innføre våpenhvile som svar på den ensidige våpenhvilen til tamilene, og at forbudet mot organisasjonen oppheves.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer